Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam do was pytanko, jaki piasek byście polecali żeby drobne pyłki nie latały po akwarium. Obecny piasek jest jakiś z zoologicznego mam go od 1,5 roku ale co pyśki pokopią (a robią to przez cały czas) to piasek lata po całym akwarium i zaczęło mnie to już denerwować. I szukam czegoś innego. Macie może coś sprawdzonego i pewnego ???

Ps ile Kg na 120X50 cm

Opublikowano

ja biorę budowlany do wylewania posadzek, nawet po sprzątaniu akwarium i zruszeniu piasku szybko wraca na miejsce i zamulenia wody nie ma

Opublikowano
Piasek z Castoramy

Piasek kwarcowy Kreisel 1m ten masz na myśli.

Właśnie dzwoniłem do Castoramy i mają Kreisel kwarcowy w Pomarańczowych workach i mają jeszcze jakiś piasek do Piaskownic a atestami? miał może ktoś tan do piaskownicy?

Jeden worek starczy?

Opublikowano

Ja uzupelnialem ostatnio tym do piaskownic z casto (zolty worek) i jest OK.Musisz tylko sie przygotowac na kilkakrotne plukanie aby sie pozbyc pylu.

Co do tego ile to zalezy jaka chcesz miec gruba warstwe. Wez jeden i zobaczysz.

Opublikowano

Piasek kupiony posuchałem kolegi zdrowy ząb kupilem dwa worki i się okazało że do akwarium użyłem tylko jeden :D Wykorzystałem piasek Kreisel ładniejszy optycznie. Pukania co nie miara wsadzony do wody nadal troszkę pyli ale mam nadzieje że to ustanie.