Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejWalb napisał:

musiałeś ją zgubić podczas jakiegoś rozbierania

Pewnie zaraz na początku. Człowiek podczas zakładnia akwarium aż trząsł się ze szczęścia no i gdzieś poleciało. Tym bardziej że krótko po zakupie wymieniałem wirnik i nie zwróciłem na to małe "gówienko" uwagi

Opublikowano (edytowane)

@mareckee. Znalazłem temat z pokazaną najnowszą wersją tej pompy. Jak widzisz różnica polega na mocowaniu wirnika. W tej najnowszej wersji ( osobiście jej nie miałem) z wirnika od tej strony pokazanej na zdjęciu  nie wystaje końcówka ośki. Natomiast w starszej wersji  wystaje ośka jak widać na zdjęciach w poście 101 i 102 i jest zakończona tą miseczką - kapturkiem. Teraz upewnij się jaką masz wersję ..to tak dla  większej pewności.

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano

Wychodzi na to że ja też mam tą nowszą wersję. Taki zakupiłem w styczniu albo lutym br. Wyszorowałem mu dokładnie komorę wirnika nasmarowałem oś i teraz mało co go słychać. Przy starcie jednak pozostaje stukanie. Nie jest to uciążliwe bo rzadko go wyłączam/włączam więc jeśli to nie grozi czymś poważnym w dalszym użytkowaniu to jest ok

Opublikowano
2 minuty temu, mareckee napisał:

Wychodzi na to że ja też mam tą nowszą wersję.

..a widzisz. Czyli Twoja opinia jest teraz ważna. Ale to co pisałem o konserwowaniu to warto i w tej wersji robić  bo to zawsze pomoże. No i jak się okazuje to najnowsza wersja ma jakąś wadę..chyba ,że to po prostu akurat trochę feralny egzemplarz Ci się trafił. Z tym ,że trudno wyrobić sobie teraz o nim opinię bo jest ich po prostu zbyt mało.

Opublikowano

Po ok miesiącu użytkowania wymieniałem wirnik bo tamten miał dwa pęknięcia i filtr pracował strasznie głośno. Teraz trochę się to uspokoiło tylko chodzi o ten start urządzenia. Napiszę do aquaela i zobaczę co stwierdzą. Jak będą konkretne informację to dam znać