Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chodzi o to że w kotniku umieściłem pundamilie i wypuściła mlode, matka wróciła do głównego. I czy moge do kotnika wsadzić teraz inkubujące rdzawe czy nie zjedza mi małych pundamili?

Pozdrawiam :cool:

Opublikowano

W takim razie jeszcze jedno szybkie pytanko. Mam 3 inkubujące rdzawe jak umieszczę w kotniku jedną i wypuści młode to do tego kotnika z młodymi rdzawymi będę mógł wpuścić kolejne samice?

Jest mix, pracuje nad tym, ale jak ryba będzie w kotniku to ma to jakieś znaczenie?

Opublikowano
Mam 3 inkubujące rdzawe jak umieszczę w kotniku jedną i wypuści młode to do tego kotnika z młodymi rdzawymi będę mógł wpuścić kolejne samice?
A po co ci tyle młodych, będziesz miał co z nimi zrobić ?
Opublikowano

Co wymyśliłeś? Podziel się z innymi.

Ja mam mało ryb i trafiły mi się dwie samice które inkubują w tym samym czasie, a mam jeden kotnik. Jak to rozwiązać, aby się nie pozjadały?

Opublikowano

Więc samiczka do kotnika( akwa) a młowe załadowałem do kupnego ktotnika na szybę taki akurat posiadam. I jak wypuści narybek to młode do kotnika a w akwa zmiana mamuśki. I po całym procesie młode wypuszcze do akwa jak mamuśki zrobią miejsce.

Tylko 2 chyba zjadły ikre, to ich pierwsze tak wiec za bardzo się podekscytowałem ;p