Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszmpl dobra rada mniej więcej po srodku masz zwieszony kamul czyli oparty o dwa jak pyski zaczną kopać i to się obsunie to wiesz co się może zdarzyć. Posłuchaj rady Eljota malutkie przemeblowanie i jest OK :-)

Opublikowano

Dzieki za porady

pokombinuje ale przy nastepnym sprzataniu nie chce Pysi juz stresowac ten zwisajacy kamien jest oparty na 3 innych i ciezarem skierowany do tylu wiec nie ma opcji zeby sie osunal sprawdzalem pod nasickiem konstrukcja jest bardzo stabilna i Kamucle stoja jak murowane !

nagralem jeszcze krotki filmik ktory lepiej wszytsko obrazuje ;)

http://www.flickr.com/photos/74025761@N05/6905404965/

Opublikowano

ekstra,nic tylko chwalić!Pozdro.;)

--

weekend miałeś zapracowany ale są efekty...I to jakie!Warto było.

Sam widzisz że nie możesz oderwać wzroku od baniaka...

Opublikowano

Tak z ciekawości czy sprawdzałeś ile kilogramów ważą w sumie te kamienie ?

pozdrawiam

nie mialem jak kamulce kupowalem w sklepie ogrodniczym wiec wybieralem kolejno bez wazenia !

Dzieki bardzo za dobre slowa na temat mojego Baniaka!!! milo slyszec ze sie komus podoba ;)

dzisiaj niestety musialem zestresowac moje Pysie ponownie :(

no i zafundowalem sobie kolejny dzien pracy przy baniaku nie moge powiedziec ze tego nie lubie ale wolal bym pracowac przy nim z innego powodu :/

wczoraj dostrzeglem pekniecie na wzmocnieniu peklo dokladnie na srodku masakra

postanowilem nie czekac i dzialac ale wiecej na ten temat w nowym poscie bo tu nie na temat !

http://forum.klub-malawi.pl/pekniete-wzmocnienie-t18871.html?p=225250

Opublikowano

ja w swoim baniaku początkowo miałem kamienie ułożone poniżej połowy wysokości akwarium (60cm) i ryby nie pływały na całej wysokości zbiornika i dopiero gdy dołożyłem wyżej trochę kamoli ryby także zaczęły wyżej pływać przez co zbiornik zyskał na wyglądzie. Moim zdaniem głupio jest mieć wysokie akwarium w którym ryby pływają tylko przy dnie, marnotrawstwo pojemności baniaka.