Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
uczę się ... bo teraz dla mnie wszystko jest nowością ...

mam w planie zmianę wystroju za jakiś czas, ale jak zdobędę wapień, taki który jest widoczny na górze i na piasku ... wtedy będą większe bryły

a teraz stosuję się do zaleceń - mniejsze porcje i nie zważamy na podpływanie pod powierzchnię po karmieniu - zjedzone to czekamy na następne ...

jak na razie rybki pływają żwawo ... kupy w porządku :-)

Szanowny Kolego:) w naturze jest tak,że regularnych posiłków pyszczaki nie mają więc i Ty w akwarium ich nie rozpieszczaj..pozdrawiam i życzę sukcesów P.s. krill flake z Tropicala i spirulina 40% z JBL plus D-50 z Tropicala możesz z czasem dodać do pożywienia..

Opublikowano

dziś popatrzyłem na rybki - faktycznie wyglądają bardziej normalnie niż z napchanymi brzuszkami ...

edit: z racji głodówki w dniu dzisiejszym rybcie same zaczęły szukać glonów na kamieniach i coś tam wyskubują :-)

Opublikowano

jeszcze jeden dzień wytrzymaj... wiem że to tortura psychiczna dla Ciebie, ale pierwsze karmienie po takiej akcji możesz spokojnie zrobić w niedzielę bez krzywdy dla nich zupełnie - tak jak Ci pisałem an czacie...

Opublikowano

Witam mam pytanie chodzi o to mam akwa wszystko fajnie ale jak teraz utrzymywac parametry wody tak żeby były wporzadku? Mam testy paskowe mierzylem przed wpuszczeniem ryb porownywalem wyniki z wynikami na pudelku(takie jak powinny byc) i wszystko ok. Ale co jeszcze sie mierzy piszecie jakies NO3 i inne rzeczy jak sie to mierzy i co zrobic zeby cos obniżyć a cos podniesc chodzi o jakies parametry? Prosze o jakas rozpiske co powinienem spawdzac codziennie a co powinienem sprawdzac co tydzien. Czekam na info z gory dziekuje :)

Opublikowano
Ale nie podobaja mi sie u mnie parametry GH , KH, i PH moglo by troche spasc co mam dodac do wody?
A jakie masz te wartości bo większość z nas podnosi ?
Opublikowano
A jakie masz te wartości bo większość z nas podnosi ?

Wiesz co na pasku to nic nie widac tylko mozna pszypuszczac i kolor dopasowywac ale z koloru wynika ze sa troche zawysokie

Posiadam testy JBL