Luk Opublikowano 11 Marca 2012 #21 Opublikowano 11 Marca 2012 Teoretycznie nie dużo bo sam robiłem sobie właśnie przed wczoraj taką szafke tlko 200cm. i za wszystkie materiały zapłaciłem około 480 tylę że montowałem lepsze zawiasy do szafek które kosztowały w sumie 86zł+ okleina PCV 2mm, ale można zawiasy kupić po 2zł sztuka zamontować i też będzie. a kolor nie ma znaczenia. cena płyty jest jednakowa dla ponad 40 kolorów tylko nowości są troszkę droższe. Jak masz odrobinę zdolności manulnych to mogę zwymiarować ci taką szafkę i sam ją skręcisz. a płyty dotną Ci w Krakowie na wymiar.
makok Opublikowano 11 Marca 2012 #22 Opublikowano 11 Marca 2012 update: Dwa tygodnie temu znalazłem niedaleko mnie fajną firmę, pojechałem i dowiedziałem się że robili już nawet kilka szafek pod akwarium. Po tej wizycie wysłałem im mailem wszelkie wymiary, projekty i zdjęcia i dzisiaj po tych dwóch tygodniach dostałem telefon. A więc szafka 190x50x75h kolor wenge z płyty 18mm została wyceniona na 850 zł. Co myślicie o tej kwocie? Na pierwszy rzut oka wydaje się być przyzwoita jak na dwumetrową szafkę 600zł na tyle wyceniam stelaż obudowany płytą
grzesiekk Opublikowano 11 Marca 2012 Autor #23 Opublikowano 11 Marca 2012 Szafka juz zamowiona. Stanelo na 750 zl. W przyszlym tygodniu powinna byc u mnie.
nightdream Opublikowano 12 Marca 2012 #24 Opublikowano 12 Marca 2012 grzesiekk Rozumiem, że stanęło na wzorze largo wenge...tak? Pytam, bo sam robiłem do siebie dokładnie taką samą i jestem ciekaw jak to wyjdzie u Ciebie. Moja zdaniem niektórych wyszła lepiej niż fabryczne BRW Largo wenge Czekam na jakieś fotki i trzymam kciuki za efekt:) Pozdrawiam
grzesiekk Opublikowano 12 Marca 2012 Autor #25 Opublikowano 12 Marca 2012 tak kolor ma byc własnie taki jak largo wenge (lub zbliżony : -) ). Wzór niekoniecznie. Znaczy się bez tej ramki w koło szafki.
nightdream Opublikowano 12 Marca 2012 #26 Opublikowano 12 Marca 2012 Ja mam jak w oryginale - z ramką...taki warunek postawiła żona - ma być jak pozostałe meble;) No i się udało
grzesiekk Opublikowano 29 Marca 2012 Autor #27 Opublikowano 29 Marca 2012 Szafka już stoi i czeka na chwilę wolnego czasu. Sorry za jakość zdjęcia, ale coś tam widać : -) Tylko jest jeden problem. Chyba się troche nie zrozumiałem z wykonawcą i wewnątrz są tylko dwie "ścianki działowe", nie ma tej pomiędzy środkowymi drzwiami. Pierwsza myśl "super" bedzie więcej miejsca na bebechy ale teraz mam dylemat. Czy nie trzeba wzmocnić jeszcze na środku dodatkowo? Akwa tam będzie stało 190x50x50h czyli tak 475L brutto
chlodnica Opublikowano 29 Marca 2012 #28 Opublikowano 29 Marca 2012 Na Twoim miejscu bym się ani chwili nie zastanawiał i tą ściankę wmontował...
nightdream Opublikowano 29 Marca 2012 #29 Opublikowano 29 Marca 2012 Grzesiek. Daj to wzmocnienie..będziesz spokojniej spał
grzesiekk Opublikowano 29 Marca 2012 Autor #30 Opublikowano 29 Marca 2012 Wróciłem do domu, popatrzyłem jeszcze raz i wstawie tam coś
Rekomendowane odpowiedzi