Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry,

Znacie jakieś miejsce gdzie można zamówić szafke na wymiar pod akwa?

Żeby robili dobrze i tanio : -)

Najlepiej okolice Krakowa, lub też gdziekolwiek z opcją dowozu czy wysyłki kurierem.

Mam wnękę w salonie wielkosci 196x57 i pomyślałem że akwa 190x50 nie byłoby tam głupim pomysłem : -)

Kucie ściany do standardowego 200 nie wchodzi w gre.

Opublikowano

Wklejcie zdjęcie gotowej całości stelaż + zabudowa jak macie.

To ma stać w reprezentacyjnej części mieszkania i musi trzymać poziom.

Nie chciałbym też żeby rozwiązanie był zbyt inwazyjne.

Z szafką jest tyle dobrze że zawsze można ja przenieść gdzie indziej albo sprzedać razem z akwarium. A wiecie jak to jest z tym hobby, dzisiaj mam 150x50 jutro 190x50 a za rok zamarzy mi się 250x60x60.

Opublikowano

jeszcze nie mam zabudowy, nie zdążyłem zbudować... ale zobacz wątek "Miszyn akwa - 840l" czy jakoś tak - w dziale DIY od Misyo - tam jest fotorelacja i widać stelaż oraz całkiem trzymająca poziom zabudowa

Opublikowano

Hehe, Misoy ma na tych zdjęciach takie same meble co ja Largo wenge : -)

Szafke własnie chce zrobić pasującą stylem to reszty.

Powiem ci makok że nie widze jak narazie jakiś wielkich zalet rozwiązania stelaż+zabudowa oprócz tego że dużo miejsca pod spodem i być może 200 zł taniej.

A wadą napewno jest to że załatwiania jest dwa razy wiecej. Trzeba sie nachodzic i za stelażem i potem za zabudową.

szafkę na wymiar wykona każdy stolarz z Twojej okolicy.Nie potrzeba specjalisty...

No własnie problem taki że nie każdy. Ja nie wiem co sie w tej Polsce dzieje z tymi specjalistami. Jeden by zrobił ale jednej szafki mu sie nie chce, drugi zarobiony a po zatym on robi kuchenne. trzeci teoretycznie zrobi ale trzebaby czekać bo robi większe zamówienia a pozatym to by chcciał za nią z 1500.

Będe jeszcze szukał ale ciężko sie z nimi dogadac :/

W dobie Internetu przyzwyczaiłem sie że dzisiaj klikam a jutro kurier przywozi. A tu trza chodzić prosić sie, każdy kręci nosem..