Jowisz Opublikowano 23 Stycznia 2012 #1 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Akwarium 100x40x50. Zastanawiam się nad obsadą.. 1.Czy do tego akwarium nada się pyszczak złocisty (auratus)? Jeśli tak, to mógłbym z jakimś innym gatunkiem go połączyć? 2.Mógłbym trzymać jakiś inny gatunek z saulosi 1+4?
bigb Opublikowano 23 Stycznia 2012 #3 Opublikowano 23 Stycznia 2012 tak się zastanawiam dlaczego nie?? Może by spróbować z 1+3 saulosi i 1+3 rdzawy. To zbiornik 40l mniejszy od mojego a ustaliłem niedawno, że u mnie można spróbować z 3 gatunkami saulosi, perlmutt i rdzawy. Bez przesady 200l to nie 112l. Gdzies winnym wątku do 180l ktoś poleca maingano i saulosi co IMHO jest złym pomysłem jeżeli chodzi o maingano bo to ostre rybki (moje były i się przeprowadziły).
yaro Opublikowano 23 Stycznia 2012 #4 Opublikowano 23 Stycznia 2012 zaraz Perez zacznie krzyczeć że akwarium jest małe kolega pisał o 1+4 nie o 1+3, chociaż w sumie rzeczywiście z rdzawymi mogło by się udać.
Perez666 Opublikowano 23 Stycznia 2012 #5 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Mógłbym trzymać jakiś inny gatunek z saulosi 1+4? Z rdzawym mógłbyś spróbować, chociaż będzie wtedy trochę mało wody na rybę(ok.12l) ale są to stosunkowo małe mbuniaki, więc może się udać. To zbiornik 40l mniejszy od mojego a ustaliłem niedawno, że u mnie można spróbować z 3 gatunkami saulosi, perlmutt i rdzawy. Ale ty masz 20cm dłuższe akwa...większa powierzchnia dna, 0,48m2.Ja mam nietypowe 240l ale pow.dna 0,6m2 a docelowo będzie 8-9 ryb...Przy 200l mamy tylko 0,4m2. zaraz Perez zacznie krzyczeć że akwarium jest małe Hehe, no mały zbiorniczek, ale może to wypalić.Jak ryby podrosną i będzie ciasno to zareaguje i po kłopocie
bigb Opublikowano 24 Stycznia 2012 #6 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Hehe, no mały zbiorniczek, ale może to wypalić.Jak ryby podrosną i będzie ciasno to zareaguje i po kłopocie Dokładnie. Moim zdaniem 5 ryb 200l to lekka przesada.
Rekomendowane odpowiedzi