Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo z tymi narurowcami juz chyba tak jest ze każdy chwali swoje i do tego dobrze działa. Dziś zakupiłem części z PCV zapłaciłem ok 150zł (dolot jednak zrobię z rur 1" ponieważ tylko jeden zawór był 3/4 wiec co mi szkodzi spróbować). Paczka z filtrami i pompa już idzie wiec może jutro będzie u mnie-koszt 350zł. Do tego jeszcze zakupiłem listwy zasilające +osobno bezpieczniki ale instalacja to będzie już opisane w osobnym wątku. Trzeba będzie się pospieszyć z budowa bo jedna samica Labidochromis Caeruleus zaczęła nosić ikre w pysku:D

Opublikowano

Większe.. wcale nie oznacza, automatycznie nie-mbuniaki. Zaważ jakimi krowami potrafią być dorosłe crabro albo niektóre labeotropheusy. U mnie pływaja C. borleyi kadango, a.calliptera - niezbyt typowa mbuna, w sumia takie niewiadomo co, w planach zwrot i uzupełnienie o otopharynx tetrastigma i (tu borleyi zaczyna nie pasowac kompletnie siedliskowo) jakiś placidochromis.

Opublikowano

intalacja poskładana (w suemi 3h roboty) wszystko ok, załaczam pompe a tu buu... nie pompuje mi wody... musze wziasc wyciagnac cała instalacje i przegladnac co jest nie tak... Wiec działam dalej

Opublikowano

Pope zapomniałem odpowietrzyć... Ale już chodzi, już się wystraszyłem ze tak wolno będzie chodzić (na wszystkich biegach tak samo) a tu nagle po minucie wszystko ruszyło i pięknie chodzi:)

--

Mozecie zdradzic jak dobrze odpowietrzyć pompe? Moja zapowietrzyłem przez przypadek i od godziny nie mogę z nią dojść do ładu...

P.S. Pompa odpowietrzona-wystarczyło zostawić na chwile załączona i jakoś poszło.jutro porobię jakies zdjęcia i narysuje schemat.

Opublikowano

No już sobie poradziłem z problemem odpowietrzania. Jako ze do kranu mam kawałek to odpowietrzam poprzez biologa. Podpinam węza do wylotu i po problemie. Pomału zastanawiam się na FBF ale to może po dodatkowym oświetleniu. Jeszcze myślałem żeby podpiąć za narurowcami mojego biologa (terta ex2400) tak żeby nie pobierał prądu bo do kolejne 60W, ale prędzej zdecyduje się na fbf. Zdjęcia są w mojej galerii;https://picasaweb.google.com/113323162100484563122/11111?authkey=Gv1sRgCNLVgr_7xYX5VQ Wkoncu udało mi się zrobić instalacje elektryczna ale tu chyba nie ma sensu się rozpisywać. Wiec po raz kolejny dziękuje za pomoc;)

Teraz powinno być lepiej