Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też proponuję FX5, u mnie chodzi już drugi miesiąc, sam się odpowietrza, zero problemów z podmianami wody (wspominał makok). Gwarancja 3 lata, można wyrwać ja nie całe 900zł z darmową przesyłką.

Opublikowano

FX5 jest tez stosunkowo głośny i nie chodzi tu już o to ,ze to FX5, po prostu filtry tej wydajności/mocy wydają specyficzne buczenie. Dlatego bardzo dobre rozwiązanie to filtr w którym można odseparować pompę od kubełka i umieścić ja np. na gąbce (jak w eheim 2260) jeśli jest tak w FX to tez super.

Polecam fajny test FX5 vs eheim 2080 na jednej z zagranicznych stron:

http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?68458-REVIEW-Fluval-FX5-vs-Eheim-Pro3-compared

Bardzo dużo szczegółowych zdjęć:D

Opublikowano

Mam pynie w spr. pokrywy.Jak wytrzymałe jest spienione PCV.Pytam , bo mam

7 KOTÓW , a znich 3 ważą po ok.8kg:cool: :cool: :cool: Tak więc pokrywa moja musi być bardzo sztywna i mocna, a ze nie wiem jak wyglada to spienione PCV i jaka ma elasyczność tak więc proszę Was o uwagi i poradę.

Pozdrawiam;)

Opublikowano

też średnio to w widzę, z moich doświadczeń z pcv... ;)

raczej elastyczne, nieprzystosowane do utrzymywania ciężaru...

oczywiście dużo zależy od konstrukcji, bo jakby np nałożyć pcv na w miarę gęstą kratownicę z alu, to może może ;)

Opublikowano

przy Twoim aqua(250cm.długości) z całą pewnością pokrywa będzie miała ,,konstrukcję,,.I tutaj moim zdaniem pcv spełni z całą pewnością swoją rolę.