wojtas250573 Opublikowano 6 Grudnia 2011 #1 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam wszystkich nie mogę określić nazwy tych kamieni czy ktoś wie, i czy nadają się do MALAWI mam ich dość sporo . Zostały przywiezione z Niemiec zostały nazbierane jak stawiali wiatraki , mają odcień brązowo zielony z góry dziękuje i pozdrawiam .
makok Opublikowano 7 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 7 Grudnia 2011 kształt i struktura wskazuje na piaskowca, to że zielone to pewnie jakieś życie na nich... rozłup i sfotografuj suchy rozłupany kawałek, ale stawiam na piaskowca jak masz dostęp do kwasu, polejesz to kapką kwasu i zacznie się pienić to nada się do malawi. 1
Aspat Opublikowano 7 Grudnia 2011 #3 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Wyglądają podobnie do moich, które kiedyś znalazłem w wielkopolsce na wakacjach... Tamte łatwo się nie rozbijały... Ocet w rękę, porządne szorowanko i jeżeli Ci się bedzie nudzić to można jeszcze wygotować, ale to już tak extra;) Tak na ''oko'' można wkładać, no chyba, że zebrałeś je w pobliżu drogi...
wojtas250573 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor #4 Opublikowano 7 Grudnia 2011 sprawdziłem ubiłem kawałek i polałem kwasem do lutowania i się pieniło dzięki za rade.
Rekomendowane odpowiedzi