Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

miałem na myśli docelową

Cladophora aegagropila to pozostalość po neonkach+zaszczepienie bakterii

zginie przy pysiach ?

Opublikowano

ale numer....

przyszedł mi 304B 2000l/h

okazuje sie że ma grubszy wąż i złączki wylotowe tzn ma wewnatrz ok 19mm

303B ma 16mm

i teraz mam kłopot

za gruba to rura do grzałki zewnętrznej

http://allegro.pl/hydor-grzalka-przeplywowa-eth-200-na-16-mm-lodz-i2017986760.html (16mm, grubszych nie ma)

jak i chyba do wlotów szklanych, które "najlepsza firma w branży( od końca)" przysla mi juz 20dni wiec nie przymierzałem jeszcze, jedynie jest opis 16/22mm

http://allegro.pl/komplet-wylot-calyx-pipe-wlot-16-22mm-40cm-i1967303612.html

Opublikowano

oo szczerze to tego nie wiedziałem.... nie miałem tych filtrów "razem" żeby mieć porównanie...

w sumie jest rozwiązanie

daj grzałkę na bypasie i puść przez nią 40% przepływu - wodę i tak podgrzejesz, a przynajmniej nie zddławisz przepływu - jedyna co potrzebujesz to 2 trójniki, jakies nyple, opaski zaciskowe i dwa zawory ;)

da radę!

a co do wylotu to zobaczysz ten calyx będzie zły, bo spowalnia przepływ ;) pisałem Ci

Opublikowano
a co do wylotu to zobaczysz ten calyx będzie zły, bo spowalnia przepływ ;) pisałem Ci

raczej nie ma wylotów szklanych na waz 19mm

kombinuje by jakos nałożyć waz 16mm na ta większa złączkę odcięcia od filtra

w sumie jakoś naciągnąłem ale jego zewn średnica tez jest mniejsza i korpusik nakręcany nie dociska, moze dam tasme izolacyjna

tak czy siak chyab jest ryzyko ze waz moze sie rozerwać no i powódź gwarantowana

P.S. marek z 81

dobry pomysl,bezpieczniej

Opublikowano

ja bym w miarę możliwości nie zwężał węży - grzałka na bypasie, a jak się uparłeś na te przezroczyste rurki to tam opaska zaciskowa metalowa...

ale zmenijszanie przepływu redukcją średnic to zło :P

w tych szklanych rurkach jeszcze ratuje to że są jako tako zakręcone lepiej od chińskich ;)

opaska zaciskowa i taśma teflonowa wystarczą do zamontowania węża 19mm na rurę 16mm - bez jaj jaki to problem??