Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj akwarium wygląda o wiele lepiej, aniżeli wczoraj. Powiem szczerze, że ta aranżacja w Twoim akwarium dzisiaj mi się nawet podoba, gdy woda się wyklarowała :-)

Zastanawiam się tylko, czy te węże od filtra zewnętrznego nie powinny być krótsze i iść od razu do góry.

A listwę zasilającą na pewno przeniósłbym w inne miejsce tzn. wyżej (może na blacie szafki za akwarium), bo gdyby zaczął przeciekać filtr i zacznie się lać po kablu zasilającym filtra to zwarcie gotowe...

pozdrawiam

Opublikowano

Mortem ma rację w kwestii kabla - przyklej ten przedłużacz na ściankę szafki...

co do węży to jak już zdecydujesz że ten filtr zostaje to też bym je uciął ;)

--

no i nie mogę się doczekac przezroczystych wlotów - zżera mnie cekawość ;)

Opublikowano

si si

listwa ma blaszki do przykrecenia i bedzie w pionie

ale dopiero jak bede znał układ wszystkiego czyli:

jak przyjdzie grzałka narurorwa

ruki przezroczyste

przetwornica zewn do T5

i wlot/wylot szklany

nie wiem jaki ten przeplyw powinien być

dlatego dmuchajac na zimne moze zmienie na 304B czyli 2000l/h

obecnie przy 1400l/h jakistam ruch wody jest ale czy duży to nie mam porównania

Opublikowano

poczekaj zobaczysz z rurkami i wtedy zdecydujesz - nakręć filmik jak zanurzasz szczyptę płatków pod wylot filtra - zobaczymy jak dmucha i Ci porównamy ;)

Opublikowano

To jest optiwhite? Czy jakiś rodzaj float? Pytam się, bo ostatnio widziałem w rybarium akwarium z pyśkami, tylko nie powiedzieli mi dokąłdnie co to był rodzaj za szyby, ale na pewno nie opti, a było "czystsze" niż zwykły float.

A co do czarnego tła to polemizowałbym z profanacją, dopóki bym nie zobaczył:P Chociaż jak tak teraz patrzę na jakieś rośliine opti z czarnym tłem to faktycznie traci walory, a znów bezpośrednio ściana za akwa też tak sobie.

Opublikowano

nie chciało się przeczytać wątku :P to jest opti

atutem opti jest to że poza idealnym kolorami ryb można odwzorować "kostkę wody zawieszonej w przestrzeni", co z czarnym tłem nie jest możliwe...

ale co kto lubi - dla mnie profanacja ;)

Opublikowano

akurat śledzę ten wątek od początku, a o tym, ze jest to opti musiało mi umknąć :P, a znów patrząc po zdjeciach nie wyglądało mi na opti, ani na float, tylko bardziej na to co widziałem w rybarium.

Co do

"kostkę wody zawieszonej w przestrzeni",
to dochodzę do wniosku, że OW powinno się stawiać na naśrodku pokoju :D
Opublikowano
(...) ostatnio widziałem w rybarium akwarium z pyśkami, tylko nie powiedzieli mi dokąłdnie co to był rodzaj za szyby, ale na pewno nie opti, a było "czystsze" niż zwykły float.

Zapewne chodzi o szkło GUARDIAN.

Ja zamówiłem swoje akwarium z takiego właśnie szkła o grubości 8 mm. Na razie nie mogę jednak sprawdzić jak akwarium będzie się prezentować wizualnie, gdyż jeszcze nie zalewałem zbiornika. Ze względu na to, że akwa na razie stoi w małym, niedoświetlonym pomieszczeniu trudno jest mi ocenić przejrzystość szkła.

pozdrawiam