Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak napisał poprzednik wypełnij kubełek do pełna ceramiką i już wydajność spadnie o kilka dobrych %. Napewno by i wystarczył ale powiedz mi kto bedzie sprzątał kupska po swoich pupilach czy Ty co trzy dni

Meszek dlaczego wprowadzasz w błąd?

Kolega chce mieć filtr niewidoczny w akwa i w zrealizowaniu takiego marzenia mógłbyś go wesprzeć. W realizacji takiego marzenia doskonale sprawdzi się kubełek z dobrym przepływem w opcji mechaniczno- biologicznej, gdzie wystarczy zastosować watę sery w dolny koszyk a dwa górne zasypac ceramikami lub czymkolwiek tego typu...

Nie jest prawdą że w akwa 80x40x50cm nie wystarczy ten kubeł samodzielnie (piszę o hw-303b) - miałem go w akwa 100x40x40 i dawał radę wyśmienicie.

Czyścić wystarczy go co 3 tygodnie wymieniając watę. I wszystko.

Z całym szacunkiem meszek ale jeśli nie stosowałeś silnego kubła na mech-bio to nie pisz bzdur.

Opublikowano

Makok czy Ty nie umiesz czytać czy co? Czy jak gdzieś napisałem zeby kupił sobie wew filtr czy ja zabroniłem jemu mieć tylko biologa. Czy ja chcę dla kolegi źle wyrażam swoją opinie bo miałem doświadczenie z samym biologiem w 120cm i nie jestem zwolennikiem wiec podzieliłem się swoimi spostrzeżeniami i niech kolega wie co może go spotkać.Nie pisze że Ty piszesz bzdury choć mógłbym tak napisać. A jak juz masz jakieś zastrzeżenia to napisz że ty myślisz inaczej i się z tym nie zgadzasz

Opublikowano

Panowie

spokojnie!

dobrze ze kazdy ma swoj punkt widzenia i o tym mówi dzieki temu mozna wiecej przewidzieć!

powiedzcie prosze czy do tego filtra beda pasowały średnicami dkladnie te elementy, ze wzgledu na srednice rurek i wysokosc akwarium?

makok pisales o:

http://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtracja/czesci-akcesoria/szklane-rurki-filtrow/komplety-rurek/komplet-wylot-pipe3-wlot-16/22-30cm-p-11510.html

http://sklep.roslinyakwariowe.pl/ogrzewanie/grzalki-przeplywowe/hydor-grzalka-przeplywowa-16mm-p-5021.html

wysokosc akwarium to 45cm

Dzieki!

P.S. juz wiem kolejna sprawe wlasnie o tej wacie do dolnego koszyka

na + do wiedzy

Opublikowano
Makok czy Ty nie umiesz czytać czy co? Czy jak gdzieś napisałem zeby kupił sobie wew filtr czy ja zabroniłem jemu mieć tylko biologa. Czy ja chcę dla kolegi źle wyrażam swoją opinie bo miałem doświadczenie z samym biologiem w 120cm i nie jestem zwolennikiem wiec podzieliłem się swoimi spostrzeżeniami i niech kolega wie co może go spotkać.Nie pisze że Ty piszesz bzdury choć mógłbym tak napisać. A jak juz masz jakieś zastrzeżenia to napisz że ty myślisz inaczej i się z tym nie zgadzasz

sorry za te bzdury, dostało Ci się rykoszetem niechcący ;)

w sumie napisałeś żeby cały kubeł zasypać ceramiką - więc w zasadzie straciłby funkcję mechaniczną - o to mi chodziło tylko

Opublikowano
Panowie

spokojnie!

dobrze ze kazdy ma swoj punkt widzenia i o tym mówi dzieki temu mozna wiecej przewidzieć!

powiedzcie prosze czy do tego filtra beda pasowały średnicami dkladnie te elementy, ze wzgledu na srednice rurek i wysokosc akwarium?

makok pisales o:

http://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtracja/czesci-akcesoria/szklane-rurki-filtrow/komplety-rurek/komplet-wylot-pipe3-wlot-16/22-30cm-p-11510.html

http://sklep.roslinyakwariowe.pl/ogrzewanie/grzalki-przeplywowe/hydor-grzalka-przeplywowa-16mm-p-5021.html

wysokosc akwarium to 45cm

Dzieki!

P.S. juz wiem kolejna sprawe wlasnie o tej wacie do dolnego koszyka

na + do wiedzy

to pytanie do obsługi sklepu - nie miałem to Ci na 100% nie odpowiem czy akurat te

Opublikowano

ja polecam Unimaxa. W swoim akwa mam Unimax 700, ale mój dobry kolega ma w 240L akwa Unimaxa 250 i daje rady więc w twoim będzie jeszcze lepszy. Nie myślcie że polskie jest beee bo akurat filtry Unimax Aquaela są świetne. A jak jeszcze zakupisz Unimax 250 plus to będziesz miał wbudowaną lampę UV którą możesz zamienić na grzałkę. Wszystkie Unimaxy mają możliwość montażu lampy uv lub grzałki.