Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak w temacie mam juz odpalone akwarium i mam juz 2 gatunki yellow 2+4 i zebre OB w ilosci 1+4 i zastanawiam sie jeszcze nad 1 gatunkiem tylko niewiem czy takowy dodawac czy lepiej nie? jak mozna cos do koptowac to chetnie poczytam wasze typy dziekuje i pozdarwiam

Opublikowano
a nad jakim gat. się jeszcze zastanawiasz?

niewiem czy mozna jeszcze cos dodac do takiego baniaka i takiej obsady ? ja bym chcial moze saulosi lub cos innego niebieskiego dla urozmaicenia:) dlatego pytam was moi drodzy maniakomalawisci :):)

Opublikowano

Coś niebieskiego i łatwo dostępnego to np. melanochromis cyaneorhabdos zwany potocznie maingano.

A z bardziej wyszukanych, ale też bez strachu o dostępność np. cynotilapia afra.

Jeden z nich jako 3 gatunek w liczbie 1/3-4.

Opublikowano

Cynotilaapia sp. hara

malutkie (samiec 10cm), spookojniutkie (w 450l kolegi 5 wybarwionych samców, kazdy toleruje nawet noszące samice w swoim rewirze), samiec kolorem jak pulpican, a samice ciemnoniebieskie jednolite - do kupienia u malawiana - przynajmniej w lutym były)

żywią się wszystkim w kierunku mięska

--

ale ja bym nie przekraczał 12 dorosłych ryb w tym baniaku - więc albo 3 gatunek, ale wtedy mniej yellowków albo bez trzeciego ;)