Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za info. Niestety gąbka jako pre filtr nie sprawdziła się nadal zasysa powietrze wiec sobie odpuszczę gąbkę i sprawie sobie profesjonalny pre filtr.

Opublikowano

skoro twój kubełek hałasuje to przy tym prefiltrze dalej będzie hałasował jeżeli jest w nim powietrze. spróbuj najpierw dobrze odpowietrzyć filtr bo wydasz kupę kasy niepotrzebnie a do tego prefiltra jeszcze pompe musisz dokupić i będą ci furczeć dwie pompy. Mój kubełek kiedyś też był głośny, tak mnie to denerwowało że go rozmontowałem i na nowo złożyem, po podłączeniu i wytrzepaniu nim na wszystkie strony wogóle go nie słyszę.

Opublikowano

To może zadam takie trzy pytania:

-czy widzisz w węzach jak leci do kubła zassane powietrze?

-czy powietrze jest w kuble?

-czy to furkot innego typu niż powietrze w kuble?

Opublikowano

Więc gdy nakładam gąbkę na wlot od kubła zaczyna zasysać na łączeniu rurek nad wodą powietrze widać jak leci przez wąż. Możliwe że było to spowodowane gęstą gąbką ponieważ nie znalazłem o większych oczkach, mała mieścina i słaby wybór w zoologicznych jeżeli chodzi o akwarystykę.

Aczkolwiek zauważyłem ze nawet bez gąbki w filtrze zbiera się powietrze niewiele ale zawsze wiec uszczelnić łączenia silikonem? na moje słabo te rurki są spasowane, przy wylocie nic mi się nie trzyma przy tym ciśnieniu. Nawet bez wody wypada mi mocowanie do deszczownicy. Widać ze made in CHINA

Opublikowano

Pytanie troszkę z innej beczki czy można gdzieś kupić Denitryfikator? Czy jest dostępny tylko w wersji zrób to sam? Jeżeli ktoś posiada jakiś namiar to poproszę o link.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.