flaczak Opublikowano 19 Listopada 2011 #1 Opublikowano 19 Listopada 2011 Witam wszystkich klubowiczów mam takie pytanie kupiłem dzisiaj akwa 10l które będzie służyć jako kotnik.Moje pytanie jest następujące czy jak wrzuciłem piasek i kamienie z ogólnego i wodę też wlałem z ogólnego to czy mogę tam już wpuścić inkubującą samicę?
yaro Opublikowano 19 Listopada 2011 #2 Opublikowano 19 Listopada 2011 tak jednak mały ten kotnik, na sam początek może być ale szybko będzie za mały
Perez666 Opublikowano 19 Listopada 2011 #3 Opublikowano 19 Listopada 2011 A jaką filtrację tam posiadasz? Odpowiedni kotnik to taki o pojemności min. 45-54l.
flaczak Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor #4 Opublikowano 19 Listopada 2011 Wielkie dzięki zaraz odłowię i wpuszczę samicę.Wiem że kotnik malutki ale rybki będą tam do jakiś 2cm rosły a później do ogólniaka pójdą. -- Na razie jest aquael nie wiem jaki ale filtruje 300l/h ale mam jeszcze aquael pat-mini 400/l i nie wiem który ostatecznie zostawić? -- heatzone 5w be termostatu była w komplecie trzeba w takim akwarium pilnować temperaturę czy utrzyma ją wmiarę stałą taka grzałka?
yaro Opublikowano 20 Listopada 2011 #5 Opublikowano 20 Listopada 2011 5-15 ryb 2 cm w takim kotniku? pożyczę ci słoik na ogórki - będą miały więcej miejsca niż w tym twoim akwarium A tak serio - jaki wymiar ma ten kotniczek?
flaczak Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor #6 Opublikowano 20 Listopada 2011 Jest to krewetkarium 20x20x25.Młode będą tam tylko przez chwilę aby tylko zdążyły troszeczkę podrosnąć i się w miarę usamodzielnić.
yaro Opublikowano 20 Listopada 2011 #9 Opublikowano 20 Listopada 2011 aby wpuścić ryby młode do ogólnego, do dorosłych powinny być znacznie większe niż 2 cm. A jak chcesz czekać aż urosną w tym słoiczku - to im współczuję.
flaczak Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor #10 Opublikowano 20 Listopada 2011 U mnie w akwa ogólnym jak wpuszczę narybek 2cm to bez problemu sobie poradzą.
Rekomendowane odpowiedzi