Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy do jakiej filtracji chcesz użyć kubła, ale myśle, że do biologicznej dlatego trzy kosze bioceramika a przy wlocie jeden z gąbką.

Opublikowano

Jaos a co trudnego jest w obsłudze filtra tetry ? Wszystkie działają na tej samej zasadzie ... Sam użytkuje 2 takie filtry 1200 i 700, ani razu nie czytając instrukcji.. Bierz wszystko na logikę ...

Opublikowano

Może ma jakieś specjalne funkcję których sam nie rozgryzę :)

np. na uszch koszyczków widzę strzałki więc zastanawiam się jak mam je włożyć wkłady żeby było prawidłow.

Opublikowano

W internecie aż roi się od filmików z tym filtrem(od złożenia po włączanie/wyłączanie:) aż do czyszczenia), choćby to -

[ame]

[/ame]

Według mnie instrukcja jest zbędna...

Opublikowano

strzałki kieruj w stronę napisu tetra , tu chodzi o to by głowica była prawidłowo nasadzona na baniak i tyle . A filtr nie ma żadnych dodatkowych funkcji ... Pamiętaj tylko aby uszczelkę smarować wazeliną tech. ( zauważyłem że mniej się zużywa ) i o to aby baniak był napełniony wodą wraz z wężami ... włącz FILTR, ręcznie pompką od pompuj powietrze i cała technika .

--

Co do wkładów to na dno wkładasz porcelanki , czy inne kamienie typu wapienie , a na górę gąbki , w środek możesz dać bio kule ...