sivczenko Opublikowano 22 Października 2011 #1 Opublikowano 22 Października 2011 Witam serdecznie:) mam pytanko odnośnie silikonu ponieważ robię tło do akwarium styropian cr65 i pianka.Chciałbym się dowiedzieć czy mogę użyć zwykłego silikonu czy musi być silikon akwarystyczny ?? dzięki
makok Opublikowano 22 Października 2011 #2 Opublikowano 22 Października 2011 musi byc, zwykly zawiera srodki grzybobojcze
nabe Opublikowano 22 Października 2011 #3 Opublikowano 22 Października 2011 Silikon sanitarny do uszczelnień wszelakich - wiadomo. Ale serio jest różnica między przezroczystym szklarskim a przezroczystym akwarystycznym?
makok Opublikowano 22 Października 2011 #4 Opublikowano 22 Października 2011 akwarystyczny jest zwykle z tych najtwardszych i najmocniejszych... kiedyś porównywałem - spoiny ulegają znacznemu rozciągnięciu w porównaniu z akwarystycznym... no i środki grzybobójcze ma ja w 160-tce musiałem przykleić wzmocnienie takim, to normalnie prawie można nim było ruszać...
przemek wieczorek Opublikowano 23 Października 2011 #5 Opublikowano 23 Października 2011 Silikon sanitarny do uszczelnień wszela kich - wiadomo. Ale serio jest różnica między przezroczystym szklarskim a przezroczystym akwarystycznym? Szklarski jest zbliżony parametrami do akwarystycznych klei silikonowych Najważniejsze żeby wiązał po przez kwaśne sieciowanie-ACETOXY
sivczenko Opublikowano 23 Października 2011 Autor #6 Opublikowano 23 Października 2011 To oki kupię ten akwarystyczny a nie jest drogi tak wiec dam rade:) A proszę mi jeszcze powiedzieć jak jestem a temacie tła jaką farbą mogę później pomalować po nałożeniu cerasitu cr65, co ta farba musi mieć lub nie może mieć w składnikach aby nadawała się na tło i do wewnątrz
Aspat Opublikowano 23 Października 2011 #7 Opublikowano 23 Października 2011 Już odpowiadam:)... http://forum.klub-malawi.pl/farba-tla-t15333.html?&highlight=farba+na+t%C5%82o Funkcja ''szukaj'' nie boli.
Rekomendowane odpowiedzi