Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie do 200 liter polecacie już w standardzie wew. o przepływie 2000l/h???

toż to wir lepszy niż w pralce

zanim zakupisz te 2000l/h zorientuj się czy ma regulację przepływu

pozdrowił;)

Opublikowano
Do 200l akwarium to filtr 1000l/h wystarczy .

Starczy gdy ryby będą młode, jak podrosną to bedzie miał niezły syf(chyba, ze mówimy o akwarium bez kamieni, a nie wydaje mi się...)

Do 200l szukaj czegoś o przepływie przynajmniej 1500l/h lub 2000l/h z regulacją, tak jak to zauważył Siwy.

Opublikowano
Starczy gdy ryby będą młode, jak podrosną to bedzie miał niezły syf(chyba, ze mówimy o akwarium bez kamieni, a nie wydaje mi się...)

Do 200l szukaj czegoś o przepływie przynajmniej 1500l/h lub 2000l/h z regulacją, tak jak to zauważył Siwy.

Chyba nie widziałeś filtra o przepływie 2000l/h .

1000l/h w 200l akwarium wystarczy spokojnie .

Opublikowano

witam

ja trochę w innym kontekście to pisałem ... no ale cóż tak to "wyłowiłeś"

pozdrowił

Opublikowano

zamowilem filtry jutro powinny byc jeden zewnetrzny 1400l/h a drugi wewnetrzny 1200l/h. Zeby miec pewnosc zwenetrzny wypelniam od dolu ceramika pozniej bio-ball's i na gorze gabka tak? czy zrezygnowac z gabki wewnatrz filtra i zalozyc prefitlr na wlocie ? i jeszcze jedno pytanie te bio-ball's to polozyc luzem na koszyczku filtra czy wlozyc do jakiegos woreczka ktore sa w sprzedazy? bo ceramika luzem prawda? sorry za tyle pytan ale jak czytam w internecie coraz wiecej to juz mi sie metlik robi i nie wiem juz sam co robic tyle roznych opini ehhhh

Pozdrawiam

Opublikowano

Daj prefiltr na rurce zasilającej w akwarium i daj do kubełka.Biobale tak jak Ci wygodniej,chociaz na ich miejsce lepiej dać ceramike,ceramika jest lepszym materiałem do osiedlania sie bakteri.