Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu wziął bym turbo. W razie "w" można zawsze coś do pojemnika włożyć a cena chyba się nie różni zbytnio. Jak byś nie miał co z tym pojemniczkiem zrobić, to chętnie odkupię ;)

Turbo mają ceramiczną oś. Jest wytrzymalsza od metalowej i zwykle ciszej filtr pracuje.

Opublikowano

Ale który pojemniczek chciałbyś odkupić? :) bo ja nic nie chcę sprzedawać :)

Czy mając turbo mogę (w razie konieczności) uzupełnić go węglem aktywnym nie angażując w to filtra zewnętrznego? Głównym zadaniem filtra wewnętrznego ma być pomoc w utrzymaniu czystości. Nie mam za bardzo warunków na czyszczenie dna odmulaczem, poza tym stresuje to ryby i woda robi się mętła. Ktoś kto mi polecał circulator 1500 twierdził, że w ogóle nie odmula dna i chciałbym wiedzieć czy ten Turbo poradzi sobie tak samo

Opublikowano
a dlaczego to jest wadą?

Nie znam się na tym ale skoro powinienem mieć to będę miał :)

W kilku jakie miałem, chyba 650ki szybko wyrobiła się dziura w plastikowym wirniku i zaczęły wyraźnie hałasować.Wymiana części mało opłacalna.W tej sytuacji szukałbym czegoś z ceramiczną osią.

Opublikowano
Nabe może w strych typach ośka była metalowa bo w nowych jest ceramiczna http://www.aquael.com/index.php?opti...id=236〈=pl

Oczywiście w/g producenta.

Zgadza się,ja mam aquael circulator 2000 i oś jest ceramiczna.

Ktoś kto mi polecał circulator 1500 twierdził, że w ogóle nie odmula dna i chciałbym wiedzieć czy ten Turbo poradzi sobie tak samo
Ja ci polecałem aquael circulator 2000,jest mocniejszy od 1500 ale zawsze można zmniejszyć przepływ.Ja mam 2000 w baniaku 120x50x50,i wszystko zbiera aquael,nic nie odmulam:D