bikebog Opublikowano 21 Września 2011 #1 Opublikowano 21 Września 2011 Kilka dni temu zauważyłem u siebie nowego lokatora, który był z poprzedniej inkubacji gdzie byłem przekonany, że wszystkie maluch zostały przez dorosłe "wyczesane" delikatnie mówiąc, a tu jednak takie miłe zaskoczenie Podczas karmienia młody w swojej kryjówce czyha aż jakiś kawałek jedzenia będzie w pobliżu i chap. Na prawdę bardzo zabawnie to wygląda [ame] [/ame]
Andrzej454 Opublikowano 21 Września 2011 #2 Opublikowano 21 Września 2011 Tak, ja mam identyczny przypadek. Jedno się uchowało. Na 3 samiczki Saulosi jedna kończy nosić a następna zaczyna inkubację. I tak na zmianę.
Kuszmeno Opublikowano 21 Września 2011 #3 Opublikowano 21 Września 2011 Moje ciekawskie szukając schronienia blisko zasysu od narurowca zostają wciągnięte i lądują w korpusie z wkładami sznurkowymi ostatnimi czasy wyłowiłem 13 sztuk a i w ogólnym kilka sztuk udało mi się zobaczyć i nawet nieźle sobie radzą
bikebog Opublikowano 21 Września 2011 Autor #4 Opublikowano 21 Września 2011 hahaha no właśnie dobrze, że w narurowcu a nie w kubełku ;-)
flaczak Opublikowano 23 Września 2011 #5 Opublikowano 23 Września 2011 Fajny maluch ja też mam kilka sztuk yellowków jeszcze pozostałość po dorosłych.Ja wyławiam samice do kotnika a do ogólnego zbiornika wpuszczam młode jak są gdzieś takiej wielkości jak twój wtedy mam pewność że praktycznie wszystkie przeżyją. Jakiej wielkości masz akwa?
Rekomendowane odpowiedzi