Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jakis czas temu zakupiłem kilka sztuk demasoni około 2cm, wtedy nie miały jeszcze widocznych pręg. Z wiekiem nabrały odpowiednich kolorów i pojawiły się pręgi, tyle że niektóre z tych pręg łączą sie u jednych na dole ciała innym przy grzbiecie. jedne mają tak tylko z jednej strony a inne z obu, więc jest to nieregularne zjawisko. Co z nimi jest nie tak? Dodam że dominujący samiec ma prawidłowe pręgi rónoległe i jednakowo grube. Co radzicie, eutanazja czy może jest szansa że się "naprawią"?

edit:

sory że znowu ja ale czy naprawde nikt nie wie co jest nie tak z tymi rybkami?

Opublikowano

Oto fotki, na jednej rybka której jasne pola się łączą a druga rybka której ciemne pręgi się łączą. Może to bastardy jakieś?

post-6477-1469571292352_thumb.jpg

post-6477-14695712923908_thumb.jpg

Opublikowano

Mogą być blade i nie mieć intensywnego koloru bo boją się większych ryb.A te nierówne pasy mogą być dlatego że są z prawdopodobnie z dalszych pokoleń.

Opublikowano
Mogą być blade i nie mieć intensywnego koloru bo boją się większych ryb.A te nierówne pasy mogą być dlatego że są z prawdopodobnie z dalszych pokoleń.

Na zdjęciach wyglądaja blado, na żywo są ładniej ubarwione ale zdjęcia tego nie odwzorowują.

P.demasoni mają różne paski.

w sklepach widziałem też elongatusy mpanga z takimi paskami