olaf1341 Opublikowano 2 Maja 2011 #1 Opublikowano 2 Maja 2011 Witam, Mam pewne pytanko do osób doświadczonych czy w akwarium 120x40x50 można zrobic akwarium jednogatunkowe z acei ngara ? Jeżeli nie to co mogłbym dolozyc do saulosi 1 + 3 ?( mozliwosc dolozenia saulosi ) Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam
Malpat Opublikowano 2 Maja 2011 #2 Opublikowano 2 Maja 2011 1/3 P.saulosi to zbyt mało na takie akwarium. Może zdecyduj się na większe stadko P.saulosi ? 3-4 samce i jakieś 12 samic. Powinno wyglądać super.
lipton Opublikowano 4 Maja 2011 #3 Opublikowano 4 Maja 2011 Spokojnie możesz polączyc te 2 gatunki .Oba są w miare spokojne . P.acei bedzie pływała czesto w toni wodnej , P.saulosi zajmie rewiry w skałach . Do takiego akwa wrzucił bym P.acei 1.6. P.sailosi 1.6 i do tego dorzucił bym 1.3-4. red-red . Ps jestem zwolennikiem przerybiania I mojem zdaniem bedzie git
aarset Opublikowano 4 Maja 2011 #4 Opublikowano 4 Maja 2011 Spokojnie możesz polączyc te 2 gatunki .Oba są w miare spokojne . P.acei bedzie pływała czesto w toni wodnej , P.saulosi zajmie rewiry w skałach . Do takiego akwa wrzucił bym P.acei 1.6. P.sailosi 1.6 i do tego dorzucił bym 1.3-4. red-red . Ps jestem zwolennikiem przerybiania I mojem zdaniem bedzie git A moim zdaniem ani acei ani red-red nie nadaje się do takiego zbiornika.
olaf1341 Opublikowano 4 Maja 2011 Autor #5 Opublikowano 4 Maja 2011 Dzieki wszystkim za rady zdecydowałem się jednak na msobo magunge
Piotr K Opublikowano 9 Czerwca 2011 #6 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Mam takie akwarium i uważam, że ryby 10 cm to max na te warunki
Rekomendowane odpowiedzi