Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moje fluvale były bezszelestne. imo każdy dobrze odpowietrzony filtr będzie niesłyszalny w zamkniętej szafce.

jbla nie miałem, więc się nie wypowiem. lecz dlaczego by nie spróbować ? ;)

lecz teraz tak : kupować kubeł za 250 zł czy dołożyć z 200 zł i zrobić narurowca na wężach, eliminując sprzęt z baniaka ?

Opublikowano

Co do narurowca to w ogóle nie brałem go pod uwagę chyba jestem za młodym hodowcą, a po za tym nawet nie wiem co do czego może jakaś pomoc? Perezz czy Twój Eheim Classic 2213 spokojnie daje sobie rad. Sławek a czy fluval 305 nie jest za mały do Twojego akwa.Trochę się obawiam naprawy a jeszcze bardziej że będzie dalej głośny. Stawiam na coś nowego. A może coś mi polecicie? Pozdrawiam

Opublikowano

I tu właśnie jest problem kazdy lubi coś innego i ma inne pojecie. Myślę że zostanę przy tym jbl nie macie przeciwwskazań więc chyba będzie dobrze. A co do narurowca i panela filtracyjnego to jeszcze przyjdzie czas. Ach mam jeszcze jedno pytanie jak zasypię juz filter tym co miałem tj ceramiką i koralem to po jakim czasie znowu sie wszystko oddtworzy. Zrobiłem pomiary jbl 5in1 czyli paskowym i wyszło chyba nie najgorzej no2-0,5 no3- 25 gh->21 kh10"d, ph-7,8 Od wczoraj podniosło sie no3 i gh. Jakieś porady. Pozd

Opublikowano
Zrobiłem pomiary jbl 5in1 czyli paskowym i wyszło chyba nie najgorzej no2-25

No raczej tragicznie,chyba nawet w Toi-Toiu nie ma takiego stężenia no2...chyba że się pomyliłeś z no3 :wink: