Cristoph Volph Opublikowano 24 Lutego 2011 #1 Opublikowano 24 Lutego 2011 Akwa 200x50x50=500L F. Kublekowy JBL Cristal Profi E 1500 Glowica Atman at-203 Cyrkulator Reef Circulator 2600 Tlo CR65 Kamienie Rowniez wykonane metoda CR65 Planowana obsada(wszystko bedzie wiadomo przed samym zarybianiem zbiornika): PROTOMELAS STEVENI TAIWAN 1 szt. Pewny Samiec (poszukuje 2 samic) Placidochromis Milomo 2 szt. Para Copadichromis Borleyi Kadango 3 szt. 1 samiec i 2 samice Sciaenochromis Ahli (fryeri) 3 szt. 1 samiec i 2 samice Aulonocara Red Rubin 3 szt. 1 samiec 2 samice Moze powiedzie czy ten sklad jest dla was ok jako "eksperymentalny" Nie jesetem pewny co do konca obsady bo mam tez inne mozliwosci ale jestem ciekaw jak beda sie zachowywac te gatunki w takim zbiorniku, ale mimo to jestem dobrej mysli ze na taki zbiornik 15 rybek znajdzie dla siebie miejsce.
yaro Opublikowano 24 Lutego 2011 #2 Opublikowano 24 Lutego 2011 Można zaryzykować - nie widzę jakiś wielkich przeszkód w powodzeniu takiego planu.
harisimi Opublikowano 24 Lutego 2011 #3 Opublikowano 24 Lutego 2011 Ja bym odpuścił jednak wielkie milmo. Zrezygnowałabym z Protomelasa steveni stadne i peryfitonożerne. Zwiększyłbym stado Borlei do 5 sztuk. Ahli i rubinki też bym planował tak jak ty... i na upartego pomyślałbym o jakimś mniejszym non mbuna bez stadnych zapędów.
Cristoph Volph Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor #4 Opublikowano 25 Lutego 2011 No widze ze skoro wiekszch przeszkod nie ma to tak zrobie, dlugo myslalem nad ta obsada i jestem pewny ze taki sklad bedzie sobie zyl dlugo i szczesliwie przy okazji beda na prawde kolorowe i b. duze pozdrawiam
yaro Opublikowano 25 Lutego 2011 #5 Opublikowano 25 Lutego 2011 Z milmo posłuchał bym Harisimi - nie znam tej ryby za dobrze - więc na twoim miejscu posłuchał bym sie rady.
Rekomendowane odpowiedzi