Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś robił jeszcze jakeiś doświadczenia ze świetlówką Power Glo ?

Zainteresowała mnei ta świetlówka ale troche niepokoją mnie Wasze opinie a kosztuje ona nie mało i nie chciałbym żeby to był nietrafiony zakup.

Opublikowano

Z moich doświadczeń wynika, że PowerGlo daje zimne światło, podkreślające ubarwienie niebieskich ryb. Natomiast w przypadku ryb żółtych i pomarańczowych bardziej żywe kolory uzyskuje się stosując AquaGlo. Sprawdzony "klasyczny" zestaw to połączenie tych obydwu świetlówek.

Opublikowano

Też mam tą świetlówkę a dokładniej połączenie POWER i AQUA GLO. Już kiedyś pisałem - ryba żółta (samica saulosi) przepływająca pod świetlówką POWER GLO jest idealnie zółta, ta sama ryba przepływająca pod AQUA GLO jest już koloru pomarańczowego.

Osobiście mogę polecić tę świetlówkę z czystym sumieniem.

Opublikowano
Też mam tą świetlówkę a dokładniej połączenie POWER i AQUA GLO. Już kiedyś pisałem - ryba żółta (samica saulosi) przepływająca pod świetlówką POWER GLO jest idealnie zółta, ta sama ryba przepływająca pod AQUA GLO jest już koloru pomarańczowego.

Osobiście mogę polecić tę świetlówkę z czystym sumieniem.

W wersji T5 masz czy T8??

Opublikowano
ja mam podkreśla mi ładnie niebieskie i pomarańczowe kolory, a jakie chcesz by Tobie podkreślało kolory?

Ja mam obecnie jedną świetlówkę na przodzie HAILEA TROPICAL RED http://www.aquaflor.pl/product.php?id_product=260 a druga to najzwyklejsza jaką można kupić na hurtowni elektrycznej.

Chciałbym aby ta druga wybarwiała mi dobrze właśnie niebieskie kolory i żółte ( może i zielone) jednocześnie najlepiej żeby dawała taką niebieskawą barwę wodzie. Żeby wyglądała coś jak w morskim akwarium ale żeby też nie było tak ciemno niebiesko w całym akwarium.