Skocz do zawartości

NO3-testy JBL i ZOOLEK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, zamieściłem to jeszcze na 3 innych forach

oskarżam tylko ZOOLEK, nie wychwalam innych producentów

Bronię swego zdania, już w 2004 roku niepotrzebnie spanikowałem za sprawą NO3. Prowadziłem kiedyś stronę internetową o moim akwarium, taki dziennik, wtedy jeszcze mało wiedziałem, wiele wniosków tam zawartych jest nieprawidłowych ale test ZOOLEK zrobił wtedy wiele zamieszania. Można to zobaczyć na

danielewska.pl/akwarium/index2.php

zakładka Historia akwarium

w obecnym teście użyłem JBL i wypadł dobrze, taki miałem zakupiony

w 2004 dobrze wskazywał test SERA

za prośbą jednego z forumowiczów wykonany zostanie test TROPICAL

nie jestem stronniczy

Opublikowano

Ja nie oskarżam nikogo o stronniczość. Większość użytkowników tego forum nie używa testu na NO3 zooleka, uważając go za mało wiarygodny. Polecają JBL i salifert.

Chętnie poczytamy "testach testów", tylko takie wpisy jak pierwszy post na forum wyglądają dziwnie.

• Dziękuję 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawi mnie, jakby wyglądało porównanie z testami Rowa, Red Sea, Tropic Marinem oraz z małą Hanką i Milwakuee. Sam używam Saliferta, w słonym Hanki ale tylko do PO4.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

...wiem ,że trochę czasu minęło od ostatniego posta w tym temacie ale postanowiłem tutaj napisać aby nie zakładać nowego tematu.

W związku z tym ,że często na tym czy innym forum nie polecam testów kropelkowych NO3 Zoolek postanowiłem dzisiaj zakupić w/w test i sprawdzić czy coś się zmieniło na lepsze z jego wiarygodnością. Niestety...nic na lepsze się nie zmieniło.

Od jakiegoś czasu stosuję Purolite A520E z tego powodu ,że mam z pewnych względów przerybienie. Testy wykonane kropelkami JBL w trakcie stosowania Purolite to : NO3 1-5 ; natomiast kropelki Zoolek 20:)

..a już łudziłem się ,że coś się poprawiło.

• Dziękuję 1