Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem początkującym malawistą więc proszę o wyrozumiałość chciałbym się zapytać czy przy takiej obsadzie jak

Pseudotropheus acei 1 samiec 2 samice

Labidochromis caeruleus 1samiec 2 samice

Pseudotropheus saulosi 1samiec 2 samice

Pseudotropheus msobo magunga 1 samiec 2 samice

Maylandia estherae red - red 1 samiec 2 samice

w 112.L akwa mogą być ze sobą te rybcie czy nie dojdzie do ostrej zadymy ten baniak jest na początek a potem wiadomo coś większego z mojej strony myślę że dobrałem je dobrze lecz proszę o wypowiedz doświadczonych Malawistów.

Pozdrawiam :wink:

Opublikowano
Witam wszystkich jestem początkującym malawistą więc proszę o wyrozumiałość chciałbym się zapytać czy przy takiej obsadzie jak

Pseudotropheus acei 1 samiec 2 samice

Labidochromis caeruleus 1samiec 2 samice

Pseudotropheus saulosi 1samiec 2 samice

Pseudotropheus msobo magunga 1 samiec 2 samice

Maylandia estherae red - red 1 samiec 2 samice

w 112.L akwa mogą być ze sobą te rybcie czy nie dojdzie do ostrej zadymy ten baniak jest na początek a potem wiadomo coś większego z mojej strony myślę że dobrałem je dobrze lecz proszę o wypowiedz doświadczonych Malawistów.

Pozdrawiam :wink:

112l akwa to kaluza !!! ;] 5 gatunkow w takiej kaluzy to porazka...

Postaw na akwa jednogatunkowe... Jeden wiekszy haremik takich saulosi pozwoli Ci obserwowac zachowania gatunku. W przypadku 5 gatunkow dorobisz sie jedynie "zupy rybnej". Na forum jest sporo tematow o tym co mozna w takich 112l trzymac - to bardzo male akwarium jesli chodzi o Malawi i liczba gatunkow, ktore ewentualnie mozna trzymac w takim akwa mozna policzyc na trzech palcach (w uproszczeniu).

Opublikowano

Temat omawiany wielkrotnie nie masz szans na taką obsadę i gdybyś miał minimum dobrej woli wiedziałbyś o tym, dlatego też odsyłem do lektury innych watków na ten temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.