Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam filtr AquaClear 30 Fluvala i dodatkowo chciałbym zastosować Aquael Unimax 150 do filtracji biologicznej. Czy taki zestaw będzie wystarczający do akwarium 112 malawi? Teraz posiadam Eheima 2213 ale on łapie powietrze i się zapowietrza co w sypialni nie jest zbyt porządane więc zamierzam się go pozbyć i spróbować z Aquaelem.

Opublikowano

Też mam 112l i w mam tylko jeden filtr AquaEl 650. Zdania były podzielone co do takiego wynalazku 2w1. Ale sporo osób mi pisało że na takie mini akwa jak nasze wystarczy :D

Opublikowano

Ten Aquael dobry podobno, bo ma też filtrację inną niż standardowa gąbka ale moim zdaniem pory powinny być trochę większe bo szybko się brudzą prawda?

Opublikowano
Ten Aquael dobry podobno, bo ma też filtrację inną niż standardowa gąbka ale moim zdaniem pory powinny być trochę większe bo szybko się brudzą prawda?

Można wymienić na większe i będzie si :) I jest bardzo cichy jak na razie :D

Opublikowano
Teraz posiadam Eheima 2213 ale on łapie powietrze i się zapowietrza co w sypialni nie jest zbyt porządane więc zamierzam się go pozbyć i spróbować z Aquaelem.

to spróbuj go naprawić, łapanie powietrza to zwykle przy zaworach, jak będą szczelne problem zniknie .

Opublikowano

Nie mam zaworów i nie chce mi się bawić w uszczelnianie tego filtra bo to bez sensu. Wolę sprzedać go po normalnej jeszcze cenie bo chodzi około tydzień(prawie nówka) i kupić coś porządnego(np. Aquael) z zaworami i kompletem wkładów.

Opublikowano

Jest jeszcze jedna opcja z Twoim filtrem: zbyt mały przepływ. Czasem jak napchasz dużo drobnych wkładów i lub założysz zbyt gęsty prefiltr to pojawiają się objawy podobne do zapowietrzenia.

Opublikowano

Jak na razie jest tam jedynie to co seryjnie dostajemy: 1 krążek z gąbki, włóknina i węgiel. Prefiltra nie ma wydajność wydaje mi się, że normalna. Nie wiem co może być przyczyną.

Opublikowano

Wkłady mogą się jeszcze odpowietrzać, ewentualnie nieszczelność na łączeniach. Ja bym reklamował jeżeli nie znajdziesz przyczyny.

Opublikowano

Spróbuj dokręcić gniazdo wejściowe węża, to ruchome na dole i przesmaruj oring, który jest na gwincie. Kiedyś miałem podobny problem i dopiero powyższe pomogło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.