lukasz91 Opublikowano 3 Stycznia 2011 #1 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Cześć Dzisiaj rano zauważyłem że jedna z samic Labidochromis sp.Hongi pływa po samą powierzchnią wody. Więc nasuwa się pytanie czym może być spowodowanie takie zachowanie? Wszystkie ryby poza nią pływają bardzo energicznie
yaro Opublikowano 3 Stycznia 2011 #2 Opublikowano 3 Stycznia 2011 jest męczona przez inne ryby? duże prawdopodobieństwo że ma ikrę w pysku
lukasz91 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor #3 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Dziwne jest to ze jest to 3.5 cm samiczka wiec watpie by inkubowala. Męczona tez nie jest tak bardzo. dla tego dziwi mnie to zachowanie i probuje dociec co sie dzieje
yaro Opublikowano 3 Stycznia 2011 #4 Opublikowano 3 Stycznia 2011 zdarza się że i takie małe inkubują. ale o tym się przekonasz niedługo - obserwuj podgardle i się przekonasz
lukasz91 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor #5 Opublikowano 3 Stycznia 2011 A juz myślałem że jest chora albo coś. Dziekuje
yaro Opublikowano 3 Stycznia 2011 #6 Opublikowano 3 Stycznia 2011 obserwuj ją bo niczego nie można wykluczyć na 100% nie widząc jej.
maciejborek Opublikowano 17 Stycznia 2011 #7 Opublikowano 17 Stycznia 2011 a robiłeś im głodówkę? Może szuka pokarmu, bo nie dojada? U mnie tak pływały przy górze jak rurka od filtra wew. od napowietrzania wpadła do wody i przestała wydmuchiwać powietrze. ryby bez napowietrzania zaczęły głęboko oddychać i w ten sposób się zachowywać. Innym razem jedna tak pływała przez dzień. Ale potem normalnie wróciła do stada, więc chyba nie ma co się przejmować. poczytaj to: http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=28&t=7685 Proszę używać opcji edytuj(nie piszemy dwóch postów z rzędu)Perez666
Rekomendowane odpowiedzi