Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Filtr o przepływie 1000l/h wystarczy do 240l akwarium.

Tak starczy, jak zastosujesz jeszcze dodatkowy cyrkulator, więc się nie opłaca...

Opublikowano
Tak starczy, jak zastosujesz jeszcze dodatkowy cyrkulator, więc się nie opłaca...

Tak jak pisałem , jeden taki filtr wystarczy w takim akwarium przy takich obsadach jak proponujecie na forum.

Opublikowano
Tak jak pisałem , jeden taki filtr wystarczy w takim akwarium przy takich obsadach jak proponujecie na forum.

Nie wystarczy, nie będzie miał takiej mocy by wymiatać zanieczyszczenia.Filtr o przepływie 1500l/h jest optymalny na ten baniak.

Opublikowano

Nie wystarczy, nie będzie miał takiej mocy by wymiatać zanieczyszczenia.Filtr o przepływie 1500l/h jest optymalny na ten baniak.

Wystarcza w 300 l to w 240l spokojnie wystarczy .

Mam również w jednym akwarium filtr 2000l/h i działa podobnie jak ten 1000l/h.( dno akwarium czyste )

Opublikowano
Wystarcza w 300 l to w 240l spokojnie wystarczy .

Mam również w jednym akwarium filtr 2000l/h i działa podobnie jak ten 1000l/h.( dno akwarium czyste )

Nie wiem kolego co z Tobą nie tak wszyscy twierdzą że nie starczy a Ty idziesz w zaparte że starczy nawet do 300l.

Napewno dno masz czyste dno bo filtr 1000l/h nie ma gąbki założonej i wszystkie kupska są po kątach pochowane no chyba że masz akwa okrągłe to wszystko pływa w koło

Opublikowano

A ja miałem w 240l i był ok gdy ryby były małe, z czasem niestety poległ. Też uważam że 1500l/h to optimum na baniak o długości 120cm. Chyba że rozmawiamy o akwa bez kamieni :)

Opublikowano
Nie wiem kolego co z Tobą nie tak wszyscy twierdzą że nie starczy a Ty idziesz w zaparte że starczy nawet do 300l.

Napewno dno masz czyste dno bo filtr 1000l/h nie ma gąbki założonej i wszystkie kupska są po kątach pochowane no chyba że masz akwa okrągłe to wszystko pływa w koło

To co napisałem wynika z własnych obserwacji a nie z tego co przeczytałem.

Ty chyba próbujesz doradzać w sprawach o których nie masz pojęcia...

Napisałem jaki filtr jest wystarczający do takiego akwarium .

Można zamontować nawet 2 x 2000l/h .

Tylko czy to jest potrzebne...

Opublikowano

Dziwne te twoje obserwacje... Ja swego czasu miałem 1000l/h w 112litrach i czystość akwarium pozostawiała wiele do życzenia.

Opublikowano
To co napisałem wynika z własnych obserwacji a nie z tego co przeczytałem.

Ty chyba próbujesz doradzać w sprawach o których nie masz pojęcia...

Napisałem jaki filtr jest wystarczający do takiego akwarium .

Można zamontować nawet 2 x 2000l/h .

Tylko czy to jest potrzebne...

Jeżeli tak twierdzisz że ja nie mam pojecia to popatrz na siebie co TY piszesz i co wiesz, jeżeli dla Ciebie nie ma różnicy 2000l/h a 1000l/h. I podkreślam jeszcze raz tylko Ty jedyny TY masz inne zdanie NIE WIEM CO TO ZNACZY MOZE JEDYNY WSZECHWIEDZĄCY

Opublikowano

witam

widzę ,że wywołałem przysłowiową "burze w szklance wody"

napisze jeszcze tak ... bo to trzeba filtra a nie "filtra"

niektóre z tańszych modeli odbiegają i to znacznie od deklarowanego przez producentów przepływu, może stąd różne obserwacje , różnych kolegów ;)

po co zaraz tak nerwowo:D

pozdrowił:D

PS. nadal twierdzę , po obserwacji PH802 - 1500l/h w baniaku 300l , że to i tak będzie z zapasem w 240l , 2000l/h są zbyteczne

PS2. mam jeszcze filtr wew. o przepływie 2000l/h i powiem ,że nie umywa się do wyżej wspomnianej 802ki , szybciej spada przepływ i traci swą moc