Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdy wyklarują się haremy zredukujesz rdzawe do 1+3 i będzie w sam raz.

Faktycznie to ma sens.

W zasadzie bezsensu ;)

Takie haremy jak ktoś pisał wymyślili sobie..;)

Na takie akwarium to 4/12 P.saulosi ;]

Chyba nie doczytałeś że kolega będzie w tym baniaku miał dwa gatunki...16 saulosi + 4 rdzawe=20 ryb w 240l...masakra.

Opublikowano
Gdy wyklarują się haremy zredukujesz rdzawe do 1+3 i będzie w sam raz.

Faktycznie to ma sens.

W zasadzie bezsensu ;)

Takie haremy jak ktoś pisał wymyślili sobie..;)

Na takie akwarium to 4/12 P.saulosi ;]

Chyba nie doczytałeś że kolega będzie w tym baniaku miał dwa gatunki...16 saulosi + 4 rdzawe=20 ryb w 240l...masakra.

Proponowałem jednogatunkowe stadko 16 P.saulosi...

Opublikowano

Flavus - pics or it didn't happen!

Ciężko będzie to uzyskać, prowadziłem monosaulosowe 200l akwa i przy dorosłych rybach kiedy zaczęła się redukcja zawsze ostatnie 1-2 szt były słabiej wybarwione, przy 3 samcach ten który znalazł się najniżej w hierarchii stał się bladzieńki jak socolofi. Wg mnie to niemożliwe. Można w 240 jednogatunkowym zostawić więcej samców/tyle ryb na ile uciągnie filltracja ale tu znowu ogranicza nas wielkość akwa, no i takie pływające w ścisku ryby to mało ciekawy widok.

Opublikowano

Mam saulosi to proponowałem odpowiedni układ.

Widzisz Nabe kolega podobno tak ma, więc może się mylimy a kolega nas wyprowadzi z błędu, tylko o to mi chodzi aby przesłał zdjęcie swego akwa z takim układem.

Opublikowano

Nie no bez przesady, myślałem nad maxymalną obsadą do 15 ryb w akwarium (w przypadku dwugatunkowego, saulosi 2/7 i rdzawe 1/4).

Druga opcja to jednogatunkowe z liczbą ok 12-13 saulosi w tym może 3 samce, 4 samce wydaje się być już za dużo.

Opublikowano

....dodam od siebie mi w 200 litrowym akwa , udało się zachować max 1 wybarwionego samca danego gatunku , drugi naprzemiennie jak tylko się wybarwiał to dostawał przez samca alfa manty.

Moje zdanie w 240 max 2 samce , jeśli chodzi o saulosi

Opublikowano
Moje zdanie w 240 max 2 samce , jeśli chodzi o saulosi

Dlatego zastanawiam się nad:

maxymalną obsadą do 15 ryb w akwarium (w przypadku dwugatunkowego, saulosi 2/7 i rdzawe 1/4).
Opublikowano

Jeszcze pytanko, żeby nie zaśmiecać forum:

Jak przygotować zbiornik dla saulosi+rdzawy, chodzi konkretnie o kamienie??

Dużo tych kamieni, wysokie zwały czy bardziej płasko i z większa ilością piachu.