flaczak Opublikowano 10 Grudnia 2010 #1 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Mam takie pytani Jak zachęcić pyszczaki do tarła? mam je około pół roku UKŁAD: red red 1+3 saulosi 2+6 yellow niejestem pewien ale hyba 1+3 lub 2+2
kunta Opublikowano 10 Grudnia 2010 #2 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Najskuteczniejszym sposobem jest cierpliwosc. Poczekaj, a bedzie Ci wynagrodzone. Ja kombinuje jak tu zniechecic do tarla :-)
flaczak Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor #3 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Tylko czekam już dosyć długo no i nic nieraz samce chcą się trzeć ale niema gotowych samic co robić?
yaro Opublikowano 10 Grudnia 2010 #4 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Podaj jakie masz akwarium, najlepiej jak byś mógł zrobić zdjęcie. Podaj parametry wody. Dziwne to jet bo w prawidłowo prowadzonym akwarium, mamy problem z tym co zrobić z potomstwem.
flaczak Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor #5 Opublikowano 10 Grudnia 2010 parametry dobre jakiś miesiąc temu podmieniałem wode i stosowałem sól malawi Zdecydowanie za rzadko, jak kontrolujesz parametry wody? Btw często zauważałem większe chęci na amory u samców zaraz po większej podmianie, po wahnięciu parametrów już na drugi dzień samice inkubowały ikrę.
kunta Opublikowano 10 Grudnia 2010 #6 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Akwa jakieś 150-160l wiem że troche za małe na red red ale będe sprzedaał red red; parametry dobre jakiś miesiąc temu podmieniałem wode i stosowałem sól malawi; zdięcia kilku ryb w mojej galeri Co wg Ciebie znaczy "parametry dobre" - podaj wartosci jak mozesz. To po pierwsze. Po drugie napisz ile tej wody podmieniles. Po 3: jakie duze te ryby?
nabe Opublikowano 10 Grudnia 2010 #7 Opublikowano 10 Grudnia 2010 parametry dobre jakiś miesiąc temu podmieniałem wode i stosowałem sól malawi Zdecydowanie za rzadko, jak kontrolujesz parametry wody? Btw często zauważałem większe chęci na amory u samców zaraz po większej podmianie, po wahnięciu parametrów już na drugi dzień samice inkubowały ikrę.
flaczak Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor #8 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Niestety z pewnego powodu nie moge często podmieniać wody ; jak podmieniam wode to jakieś 60 l ale zauwarzyłem że samce mają chęć na amory ale samice nie są gotowe ryby red samiec 14-15cm samica trzy od 8 do10cm saulosi para po jakieś 10 cm a reszta po 6-7cm yellow samiec 10cm drugi nie znam płóci 8cm i dwie samice5-6cm kryjówek mają sporo karmione karmą malawi nieraz inną ale nazwy nie pamiętam napowietrzane dobrze
yaro Opublikowano 10 Grudnia 2010 #9 Opublikowano 10 Grudnia 2010 zrezygnuj z akwarystyki, albo się do tego przyłóż.
flaczak Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor #10 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Nie zrezygnuje a nie moge się przyłożyć bo mam poważne problemy zdrowotne.
Rekomendowane odpowiedzi