Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.. Noszę sie z zamiarem wykonania tła do zbiornika z Tanganiką.. z CR65 , steropian i pianka montażowa... Ale moje pytanie jest następujące....

Jakimi dokładnie farbami można je malować.. Prosiłbym o podanie mi nazwy farby i producenta.. Wiem że swojego czasu stosowano farby Faust ale teraz już nie są dostępne z powodu zaprzestania ich produkcji.. Więc jakimi innymi farbami mógłbym pomalowac CR65...

czekam na odpowiedź.. Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Właśnie posprzątałem po bajzlu jakiego dokonałem w trakcie docinania kolejnych elementów tła na bazie styropianu , pianki .

Na pewno zamieszczę kolejne etapy nawet gdy wyjdzie z tego fiasko ,co raczej odpada po dzisiejszych przymiarkach .

Najpierw zbudowałem podstawę , tylną i boczne ścianki z płyt gipsowych odwzorowujących dokładne wymiary wnętrza zbiornika dociąłem i wstawiłem arkusz styropianu tylną ścianę 120/50cm .

Powstały już pierwsze spore elementy dna na razie w stanie surowym , mam zamiar je łączyć na klej typu „Bolix” mniej toksyczne od poliuretanowych odpowiedników ponadto klej ma konsystencje zaprawy w miejscach łączeń imituje skałę .

Do wykończeń zakupiłem CR65 + całą gamę fug do kafelek od popielatych przez rdzawą a do ciemnego brązu domieszanie rożnych ilości i kolorów do CR daje niesamowite efekty .

Myślę jednak nad awaryjnym wyjście nasączenie całości po wyschnięciu żywicą .

A może ktoś z was stosował środek do zalewania układów elektronicznych specyfik jest stworzony do zabezpieczania elektroniki przed wodą ?

Częściowo opieram się o to foto zapożyczone od wujka Google .

post-14067-14695714601414_thumb.jpg

post-14067-14695714602043_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...