Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To źle znalazłeś. :o ja na swoim dnie mam wyłożony styropian o grubości 1,5cm i sprawuje się dobrze. Kupiłem najzwyklejszy styropian bez żadnych szkodliwych składników i na ten styropian wysypałem piach. Moje ryby za kamieniami pod filtrem wewnętrznym wykopały dziure aż do styropianu ale go nie uszkodziły :D:mrgreen: .

Opublikowano

Kwestia zabezpieczenia dna baniaka jest opisana w FAQ...

steropian

O Bogowie,widzicie a nie grzmicie....kolego polskamalawi,czy znasz takie pojęcia jak ortografia?Szczerze w to powątpiewam.W Twoich dotychczasowych postach jest tyle byków...że nie sposób tego zliczyć.Jak masz problem z ortografią to chociaż zainstaluj odpowiedniego plugina do przeglądarki.

Sorry za off-top ale nie da się tego najzwyczajniej czytać...

Opublikowano
KOLEGO MOZE LEPIEJ DAC PLEKSE

Może dać co zechce, ale styropian ma to do siebie że jeśli pomiędzy szkło a styro dostanie się coś twardego (piasek, żwirek, odłamek kamienia) to styropian się odkształci i nie będzie mowy o punktowym nacisku tak jak u ciebie kiedy pomiędzy pleksi a szkło dostanie się coś takiego.

DOROSLE SAMCE POTRAFIA PODGRYZAC. A CHYBA NIE CHCESZ KULEK STYROPIANU NA POWIERZCHNI

Nie wiem jakie ryby masz, ale jeśli dobrze przyciąłeś bez żadnych zadr, szarpanych krawędzi itp to nie widze możliwości żeby którykolwiek z popularnie hodowanych pyszczaków wygryzł dziure. Chyba że masz jakieś potwory to wtedy styrodur byłby lepszy niż pleksi.

Moje zdanie.

Opublikowano

Ja zdecydowanie odradzam styropian jakikolwiek, w swoich kilku akwariach z 70-u , miałem przypadki sporych samców które się "podusiły" od styropianu . Polecam jakąś piankę lub karimatę lub coś w tym stylu.

Opublikowano
Ja zdecydowanie odradzam styropian jakikolwiek, w swoich kilku akwariach z 70-u , miałem przypadki sporych samców które się "podusiły" od styropianu .

To ci dopiero kryminalna zagadka ;) pewien jesteś?

Opublikowano

POSLUZYLEM SIE DOSWIADCZENIAMI INNYCH ZNAJOMYCH MALAWISTOW I SAM TAK ZROBILEM.NA WLASE OCZY WIDZIALEM TE KULKI NA TAFLI I TO MNIE PRZERAZILO.MOZE TO BYL JAKIS SLABY STYROPIAN ALBO KOLEGA MA SAULOSA MUTANTA. TA PLEKSA W PRZEKROJU BODOWE MA JAK KARTON I GRUBOSC 0.6cm MONTUJA JE W BRAMACH GARAZOWYCH.CZY ZLE ZROBILEM? :( CZY SPADAJACY BEZWLADNY W WODZIE KAMIEN JAST W STANIE USZKODZIC TA PODKLADKE? A W EFEKCIE AKWA? JEST DOSC TWARDA A JEDNOCZESNIE ELASTYCZNA ,TRUDNO JA PRZEBIC RZUCONYM KAMIENIEM.WEWNETRZNE POPRZECZKI AMORTYZUJA.