Skocz do zawartości

Domieszka do pokarmu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co sądzicie o dodaniu do różnych pokarmów pyłku kwiatowego który jest bardzo zdrowy ma dużo witamin i minerałów.Pozdrawiam

Opublikowano

Spotkałem się kiedyś, chyba nawet na serwisie klubowym w którymś z artykułów, z opinią, że nagietek podkreśla żółty kolor w ubarwieniiu ryb. Czyli jeśli ktoś karmił kwiatami i nie zabił tym swoich ryb, a na dodatek opisał to w artykułach, to coś w tym musi być :wink: . Sam nigdy nie próbowałem dodawać do pokarmów pyłku kwiatowego, ale przypuszczam, że żeby uzbierać jakąś znaczącą jego ilość, to trzeba by co najmniej plantację założyć :wink: . Pamiętaj tylko, że efekty jakiegokolwiek pokarmu widoczne są przy jego regularnym stosowaniu przez dłuższy czas. Jednorazowe, czy nawet kilkukrotne karmienie nawet najlepszym pokarmem nie wpłynie znacząco na organizmy ryb.

Opublikowano

Piszesz żeby uzbierać pyłku to trzeba całą planetę i tu jesteś w błędzie prawie każdu chodowca pszczuł ma w sprzedarzy pyłek kwiatowy . W moim mieście słoiczek pyłku 0,33l kosztuje około 10 zł myślę że warto sprubować może coś to da a napewno nie zaszkodzi. Pozdrawiam

Opublikowano

No może nie planetę, bo i na naszej Ziemi mamy trochę kwiatów :wink: .

Do kupnego pyłku raczej podchodzę sceptycznie- podobnie jak do spiruliny kupionej w aptece, niby i to i to spirulina, a jakoś nikt jej nie używa, nawet jako dodatek do pokarmów. Pozostaje jeszcze kwestia ile pyłku w pyłku :wink: . Jeśli jesteś pewien, że jest to w 100% naturalny wyrób, to dlaczego nie spróbować...

Opublikowano

"hodowca", "pszczół", "sprzedaży", "spróbować" :!:

Może to niegrzeczne wytykać komuś w ten sposób babole, ale przepraszam - nie mogłem się już powstrzymać.

Opublikowano

Witam dzisiaj rano podałem moim pysiom kilka ziarenek pyłku kwiatowego ale im niezasmakowały, spróbuje wymieszać z pokarmem zobaczymy jakie bedą tego efekty. Pozdrawiam.

PRZEPRASZAM ZA BŁĘDY postaram się o poprawę

Opublikowano

Witam, dzisiaj dodałem pyłek kwiatowy do krylu poczekałem kilka minut żeby się rozpuścił i do baniaka. Nikt z obsady nie zgłaszał sprzeciwu, zjadły wszystko i mam nadzieję że poszło im to na zdrowie. Pozdrawiam