Skocz do zawartości

Restart a wpuszczenie ryb?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fakt artykuł bardzo fajny i moje określenie "wybić" jest nietrafione powinno być "uśpić" :? Natomiast jak pisałem, wymuszenie obiegu a co za tym idzie natlenianie wody daje nam pewność że pożyteczne bakterie nie "posną" i nie namnożą się inne powodujące procesy gnilne, czyli odpada nam płukanie filtra przed ponownym uruchomieniem oraz ew. wzrost amoniaku, którego produkcja w zarybionym akwa trwa cały czas.

Opublikowano
Brazylia testów nie robiłem bo mi zabrakło bede robił jutro, kunta w tym czyms co wodę miałem nie chodził biolog mój błąd bo mogłem go tam podłączyc?No i wody nie było w baniaku jak to wszystko robiłem.

Czyli wygląda na to że będziesz musiał "budzić" te bakterie do życia.

Co mogę doradzić to użycie Biodigest Prodbio - u mnie cykl po użyciu antybiotyku ustabilizował się po 4-5 dniach

Opublikowano

Biodigest to nie antybiotyk tylko bakterie - "czyste" bez pożywki.

Napisałem że miałem wyjałowiony zbiornik po użyciu innego antybiotyku i musiałem startować praktycznie od zera, wtedy właśnie użyłem Biodigestu żeby zaszczepić bakterie.

Jest dostępny np. tu:

http://allegro.pl/listing.php/search?string=biodigest&from_showcat=1&category=0&sg=0&view=gtext

Opublikowano
Biodigest to nie antybiotyk tylko bakterie - "czyste" bez pożywki.

Napisałem że miałem wyjałowiony zbiornik po użyciu innego antybiotyku i musiałem startować praktycznie od zera, wtedy właśnie użyłem Biodigestu żeby zaszczepić bakterie.

Jest dostępny np. tu:

http://allegro.pl/listing.php/search?string=biodigest&from_showcat=1&category=0&sg=0&view=gtext

No ok tera kiwam:-) bede zamawiał lub dostane ne miejscu u siebie