Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reakcja moich ryb jak przechodze koło akwarium albo jak chodzę po pokoju to koczowanie pod powierzchnią wody i oczekiwanie " a może da coś jeść " i tak cały czas nie zachowują się normalnie tylko jak widzą że ktoś się rusza to koczują i czekają na jedzenie i nie ma różnicy czy dostały godzine temu czy pięć godzin temu. Wpadłem na pomysł i starałem się je karmić z zaskoczenia tzn za szafy żeby mnie nie widziały ale to nic nie daje. Czy wasze ryby też tak ragują ? a może macie jakieś dobre sprawdone sposoby jak je oduczyc tego ?

Opublikowano

To normalne.

W sumie fajnie to wyglada jak przechodze przed akwarium I wszystkie podarzaja przy szybie moim tropem :)

Powinienes sie cieszyc, niektorym sie caly czas chowaja I stoi pusty baniak.

I sie to podoba.

Opublikowano

Fajnie wygląda, ale problem jest jak masz 10 minut czasu i chcialbys poogladac swoje ryby, siadasz przed akwa a tu zamieszanie i trzeba spokojnie czekac az sie uspokoja, zeby poobserwowac ich naturalne zachowanie :)

Moze pomoc automatyczny karmik :)

Opublikowano

Czego potrzeba to czasu :) Ryby podrosną i nie będą już tak żarłoczne a dodatkowo przyzwyczają się do tego że ktoś się przy akwa kręci nie tylko po to aby dać im jeść.

Staraj się karmić o stałych porach.