Skocz do zawartości

[200l]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dąże do tego aby ryby zdrowo sobie żyły w moim akwarium, a równocześnie ładnie wyglądały. Uważam, że cykliczne pogonie za inkubującymi samicami są z oboma tymi celami sprzeczne. Hodowlę zostawiam Hodowcom, którzy rozmnażają odpowiednie ryby w odpowiednich akwariach. Uważam, że im więcej sklepów oferuje ryby kiepskiej jakości od "hodowców" amatorów, tym gorzej dla akwarystów, którzy te ryby potem zakupią.

Jeśli chodzi o gatunki to doradzam tak jak napisał eljot - Saulosi, ewentualnie yelow. Jeśli zamierzasz rozmnażać - F1.

Opublikowano

1.U mnie sprawdził się AT-202(1200l/h) z gęstą gąbką.

2.To pytanie zadaj w dziale obsada....ilość ryb to 8-10max.

3.Piach lub grys,żaden żwir.

4.Rzecz gustu...ja preferuję surowy klimat :wink:

Opublikowano
Hodowlę zostawiam Hodowcom, którzy rozmnażają odpowiednie ryby w odpowiednich akwariach.
Byłeś kiedykolwiek w hodowli? Z tego co piszesz wygląda, że nie bo 70L akwarium z 200 sztukami młodych ryb albo 200L z 80 dorosłymi nie nazwałbyś odpowiednimi.

O braku dekoracji, kryjówek, podłoża nie wspominając.

Opublikowano

Byłem. Uważasz, że w hodowlach są 200l akwaria z 80 sztukami dorosłych ryb?

O braku dekoracji, kryjówek, podłoża nie wspominając.

W akawariach hodowlanych jak najbardziej uważam, że tych elementów nie powinno być. Chciałem tylko zauważyć, że to forum dla miłośników pielęgnic, a nie hodowców. Tym bardziej dla "hodofców" amatorów za którego zdaje się uważasz...

Opublikowano
W 200l mógłbyś trzymać jakieś 15 dorosłych pyszczaków,więc np.2+6 i 5-6sztuk maingano...

Proszę Cię,przestań wypisywać takie bzdury!Te Twoje "kontrolowane przerybienie" staje się nudne i do niczego dobrego nie prowadzi.

Opublikowano
W 200l mógłbyś trzymać jakieś 15 dorosłych pyszczaków,więc np.2+6 i 5-6sztuk maingano...

Proszę Cię,przestań wypisywać takie bzdury!Te Twoje "kontrolowane przerybienie" staje się nudne i do niczego dobrego nie prowadzi.

To ty wypisujesz bzdury i to po roku hodowania pyszczaków...

Jak za mało ryb wpuścisz to potem się dziwisz,że jednego samca tylko w 200-240l masz ;)

Albo,że ryby pogryzione

Opublikowano
To ty wypisujesz bzdury i to po roku hodowania pyszczaków...

Po jakim roku?Sugerujesz się datą przystąpienia do KM? :lol:

Jak za mało ryb wpuścisz to potem się dziwisz,że jednego samca tylko w 200-240l masz

Albo,że ryby pogryzione

A ile samców chcesz upchać do tych 200l?IMO dla dwóch samców baniak w sam raz...

A ryby pobite są gdy jest więcej samców,tak jak mam teraz gdy hongi SRT się wybarwiają ,jeden samczyk dostał taki wpie....pozostale 3 gatunki w 450l są w układzie jednosamcowym i nawet łuska im nie odstaje.

Opamiętaj się,to są żywe stworzenia i zasługują na godziwe warunki...a w 8l na rybę na pewno takich nie mają... :?