gianni Opublikowano 4 Października 2010 #1 Opublikowano 4 Października 2010 Młoda aulonocara 3, 4cm wpłynęła jakimś cudem za tło z Cx5 na styropianie 2cm. Po podmianie chyba nalałem za dużo wody (ponad wzmocnienie) i musiała przepłynąć górą. Za tłem jest jakiś 1, 2cm luzu bo plecy tła nie były całkowicie proste bo pianka trochę je ściągnęła. Tło jest przyklejone do tylnej szyby silikonem w czterech miejscach i jest dodatkowo zrobiona stopka od dołu na której leżą duże głazy, więc bez całkowitego rozebrania zbiornika tła się nie ruszy. Wyciąłem od góry taki otwór 2X2cm ale od rana nie wypłynęła jeszcze. Rybka nie jest zaklinowana, pływa w górnej środkowej części. Powiedzcie jak jej pomóc? Czy w końcu znajdzie drogę? Czy zbiornik 450l coś odczuje na parametrach gdyby tam padła? edit: ryba uwolniona- sukces. Wyciąłem jeszcze jeden otwór w tle w miejscu gdzie pływała i po kilku godzinach wypłynęła. Teraz dokładnie zasilikonowałem wszystkie, nawet najmniejsze otwory. Dla nowo robiących tło polecam dokładnie przelecieć wszystkie ranty silikonem coby nic się tam nie wpłynęło jak u mnie.
Rekomendowane odpowiedzi