Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oki, spróbuję dzisiaj. Aparat mam niestety pożyczony, taka sobie Minolta. Mam nadzieję, że admin mnie nie zbanuje, bo będę musiał pokazać całe szkiełko :)

W życiu nie miałem tyle światła. Na tych zasilaczach mam szansę dołożyć jeszcze kilka ledów.

Gdzie i jak mam zmierzyć temperaturę? Aluminiowa podstawa jest zimna, to znaczy ma temperaturę pokojową.

Opublikowano

Pirometr kojarzy mi się z piromanią :D . Gdzie miałbym te elktrody przytknąć w "takim termometrze" by zmierzyć?

Kilka fotek, niestety takiej sobie jakości. Jak wróci mój Olympus z naprawy, będzie lepiej

uPICT0034.JPG

Tylko z flashem i włączonymi archiledami nad hydroponiką

uPICT0035.JPG

Czerwone

uPICT0036.JPG

Tylko niebieskie

uPICT0037.JPG

Białe jeden obwód

uPICT0038.JPG

Białe dwa obwody

uPICT0039.JPG

Białe i niebieskie

uPICT0040.JPG

Dyskoteka w komplecie

W tym sprzęcie nie dało się wyłączyć flasha, więc obrazy są przekłamane. Jak odzyskam swój aparat, fotki będą bardziej jednoznaczne

Opublikowano

Nieee... Mi chodziło bez flasha...

A jesli chodzi o ten termometr co pokazywałem to przyklejasz w najcieplejszym miejscu.

A jesli chodzi o pirometr to nigdzie go nie przyczepiasz bo tam jest laser i nim mierzysz temperature (w mega uproszczeniu)

Opublikowano

apropo, postulowałbym ponownie o zaprzestanie nazywania tego panelu filtracyjnego sumpem :P

sumpy są pod akwarium a nie na równi z poziomem wody - dezorientujecie młodych adeptów i roboty wyszukujące googla ;)

--

też czekam na fotę bez błysku...

Opublikowano
apropo, postulowałbym ponownie o zaprzestanie nazywania tego panelu filtracyjnego sumpem :P

sumpy są pod akwarium a nie na równi z poziomem wody - dezorientujecie młodych adeptów i roboty wyszukujące googla ;)

a to jakaś nowość jest?

chyba że sam chcesz zacząć wprowadzać co jest czym w akwarystyce a co nie jest.

Sump to filtr biologiczny (otwarty) a czy będzie stał pod, nad czy na równi z akwarium to nic to nie zmieni - dalej będzie sumpem - więc proszę nie dezorientuj młodych adeptów i roboty wyszukujące googla ;)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Filtr_biologiczny

jak byś pogrzebał głębiej to dowiedział byś się że sump to osadnik - w naszym przypadku osadnik wody