Skocz do zawartości

Aulonocara - wszystko co można o nich wiedzieć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od 1 października będę w końcu mieszkał na "swoim" więc zostałem zmuszony do likwidacji mojego obecnego zbiornika. Rybki oddałem w dobre ręce a teraz mam kilka dni na przeróbki mojego akwarium. Pewnie nie każdy wie jak wyglądał mój zbiornik jeszcze wczoraj więc przypomnę linkiem:

http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=25&t=5483&start=120

Dzisiaj wyrzuciłem prawą stronę tła, która zasłaniała filtr gdyż ledwo się trzymała i pewnie niedługo sama by odpadła (słabo przykleiłem).

Planuję teraz trzymać w tym baniaczku takie ryby jak Aulonocary. Czy ktoś miał już styczność z tymi rybami? Bo suche informacje w internecie to nie wszystko.

Opublikowano

Tyle razy tłumaczymy - 112l. to jest zaledwie kotnik dla małej mbuny. Ale jak ty chcesz trzymać aulony tam, to szacun. Wystarczy poczytać, tematów tego typu było mnóstwo...

Perez ujął to jednak bardzo deliktanie :wink:

Opublikowano
Aulonocara - wszystko co można o nich wiedzieć

Jedna i w tej chwili najwazniejsza rzecza jaka powinienes wiedzic na temat Aulonocar to to , ze nie sa to ryby ktor choduje sie w 100 litrowym akwarium.

Bedac przez ten czas na forum powinienes wiedziec ze twoje akwarium nadaje sie tylko i wylacznie dla muszlowcow z Malawi jak powiedzial Perez.

Opublikowano

Rozumiem, to była tylko pomysł ale od czego jesteście Wy? A jakie inne ryby mógłbym trzymać w takim akwarium? Coś, co będzie wyglądało efektownie gdyż akwarium będzie stało w pokoju gościnnym więc musi być reprezentacyjne.

ps. miałem już nawet pomysł, żeby trzymać tam żółwia ale jak dzisiaj rano się obudziłem i pomyślałem o żółwiach to zacząłem się śmiać :D

Opublikowano

Perez juz ci powiedzial, z takim akwarium masz tylko niewielki wybor.Maylandia livingstoni, ewentualnie maly harem P.Saulosi, oczywiscie nie razem.Albo, albo i nic po za tym.

Opublikowano

Z ryb j.Malawi masz niewielki wybór,tak jak wcześniej już to było powiedziane to M.livingstoni lub min.harem saulosi(to już takie naciągane imo).Trochę większy wybór jest z Tangi...Jak na akwa reprezentacyjne to trochę małe...

Bo 112l to malenstwo... Na gubiki albo krewetki... (taki zarcik )

Sir_Yaro a co to za zwierzątko ten gubik? :mrgreen::wink:

Opublikowano

gismo masz ladne motto. Idac za jego wskazaniem przejrzyj najpierw baze ryb, a później proponowane obsady dla różnych litraży. Wtedy twoje motto nabierze życia