Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze wedlug mnie to masz tragiczna obsade do takiego akwa,redy za duze,demasoni agresywne.Takie akwa tylko na same demasoni lub same saulosi. a roslinie raczej nie wroze dlugiego zycia.

Opublikowano
dobiorą sie w pary bedzie redukcja

Pyszczaków nie dobiera się w pary tylko w haremy(min.1+3).Tak jak pisał kolega brazylia akwa na jeden gatunek(jakie wymiary akwa?).Jeśli chcesz jakieś roślinki to anubiasy lub nurzańce.

Opublikowano

Jakbys troche poczytal, to wiedzialbys ze pyszczakow nie trzyma sie w parach tylko w haremach (wiecej samic niz samcow np.1+3 gdzie jeden to samiec)

Zapraszam do lektury FAQ

Perez byles szybszy :P

Opublikowano

pomyłka w haremach a co do agresywności demasoni to bez przesady są róże egzemplarze i różne opinie,pożyjemy zobaczymy a konkretnie chodzi mi o żabienice a nie obsade

Opublikowano

Odpowiedź już padła-żabienica będzie miała ciężki żywot w baniaku typu Malawi.

Co do obsady to haremów z 4 szt.nie dobierzesz,a kolega słusznie poruszył temat obsady bo martwi nas los pyszczaków w tak małym akwa.Zostaw sobie saulosi,stwórz harem 1+4 i będziesz ty i twoje pysie szczęśliwi :wink:

Opublikowano

Czy jeszcze nie zauważyliście że wielu nie oczekuje pomocy?

Sami wiedzą najlepiej, a gdy się chce im pomóc wcześniej niestety słyszy się ze jesteśmy jak betony albo że się czepiamy i jesteśmy nieuprzejmi dla nowych.

Więc jak się z 4 ryb danego gatunku dobiorą w haremy 1+3 to będzie potem super.

Co do połączenia saulosi i demasoni też jestem ciekaw.

Ale to kolegi piaskownica i jego zabawki - szkoda tylko żywych stworzeń.

Opublikowano

Co do obsady to jak napisali koledzy wcześniej - zostaw saulosi może się uda z dwoma samcami...

Co do zielska w Malawi to różnie bywa - u mnie nie miało najmniejszych szans.

Czy jeszcze nie zauważyliście że wielu nie oczekuje pomocy?

Sami wiedzą najlepiej, a gdy się chce im pomóc wcześniej niestety słyszy się ze jesteśmy jak betony albo że się czepiamy i jesteśmy nieuprzejmi dla nowych.

Wcale bym się nie zdziwił jak to akwarium miałoby wymiary 150 x 27 szerokości i 37 wysokości...

BTW. na malawiforum.pl już na nas jeden psy wiesza :-)