Skocz do zawartości

Mały problem z szybko rosnącymi pociechami... Co zostawić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ zamieściłeś zdjęcia w sposób niezgodny z regulaminem, uniemożliwiając usunięcie samych tylko zdjęć. Bądź pewien, że przy następnym naruszeniu regulaminu zostaniesz potraktowany w pełni profesjonalnie.

Opublikowano

Co nieuniknione już się stało...

3 samce yellow + 3 Ps.Acei + 3 Neolamprologus Brichardi pływają już w swoich tankach w sklepie...

Zostawiłem samca i samicę yellow w moim 160l tanku i inkubującą samicę Acei w małym 30l zbiorniku...

Jakie są wasze sugestie odnośnie obsady na ten zbiornik? Chcę dobrać 2-3 samice dla yellowa tylko czy dam radę wprowadzić jeszcze jeden gatunek? Jeśli tak to jaki? Przyznam że jeśli miałbym zostać przy jednym gatunku tylko to oddałbym chyba te yellow ale podobają mi się i chciałbym ożywić zbiornik jeszcze czymś innym...

Opublikowano

Faktycznie ciekawe ryby, na prawie wszystkich filmach które oglądam pływają z yellow, muszę się im dokładniej przyjrzeć...

Ciekawy typ, ciekawy :D

Opublikowano

Ale żeby pomarudzić jeszcze trochę, kupienie im większego niż 160l zbiornika byłoby najlepszym pomysłem, zwłaszcza że zamierzasz tam trzymać więcej ryb. Chyba,że to jakieś przejściowe plany.

Opublikowano

Nabe ma racje,jakoś nie wyobrażam sobie dwóch gatunków w 160l.Jeśli w niedalekiej przyszłości nie zamierzasz zakupić większego baniaka to imho zostań przy jednym gatunku.

Opublikowano

Tank jest taki na jaki aktualnie mogę sobie pozwolić, uwierz...

Sytuacja faktycznie jest przejściowa, myślę, jak zmienię lokum to pozwolę sobię na 240, może 300l, zobaczymy...

Ryby które kupię będą miały nie więcej jak 5cm żeby yellow mogły sobie poradzić, to da mi trochę czasu na obserwację co się dzieje i szanse na pokombinowanie z większym zbiornikiem :D

Opublikowano

Dostałem sugestię odnośnie Cynotilapia Afra Lions Cove, może jakaś inna Afra, mam do nich dostęp i jest parę różnych do wyboru...

Wyglądają przepięknie...

Na którejś stronie znalazłem w opisie że są generalnie niewielkich rozmiarów, w szczególności że będą młode :D

Co Wy na to? :D

Opublikowano

Bardzo duze moze i nie rosna, ale sa silnie terytorialnie i do takiego akwa nie bardzo sie nadaja.Takie jest moje zdanie, ale niech sie wypowie ktos bardziej obeznany w temacie Afry.