luka_glo Opublikowano 16 Kwietnia 2010 #1 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam szanownych, Z pewną tremą bo to pierwszy mój post tutaj ale ... Mam przygotowany blat betonowy pod akwarium. Blat ma rozmiar 110x51. Ze względu na optymalne dopasowanie do tylnej ścianki szafki (już gotowej) chciałbym tam wstawić akwarium o szerokości większej niż obecny betonowy blat o 4 cm czyli 55cm. Pytanie: co Waszym zdaniem położyć na oryginalnym blacie żeby go poszerzyć? Czy wystarczy sklejka 10mm? (nie chcę czegoś bardzo grubego...) Z góry dziękuję i pozdrawiam
wesolcmg Opublikowano 17 Kwietnia 2010 #2 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Witam. Jak na moje to wystawać może ale min. 18mm grubość płyty. Poza tym w opisie przeraża mnie planowana ilość ryb w tak małym zbiorniku Pozdrawiam.
Drak Opublikowano 17 Kwietnia 2010 #3 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Sklejka 10 w zupełności wystarczy. Tylko dobrze by było abyś akwarium na macie postawił.,a pod nia sklejka.
luka_glo Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor #4 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dzięki za rady - dla bezpieczeństwa podłożę pod to akwa sklejkę 18mm i oczywiście matę. Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi