Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w obecnej sytuacji napisał bym do administracji pytanie o to na jakiej podstawie zabraniają ci stawiać akwarium? czy posiadają do wglądu opinię jakiegoś rzeczoznawcy, albo wyliczenia fachowców i czy jak będziesz chciał w domu postawić duży regał pełen książek, to czy też będziesz musiał się o to zapytać?

Opublikowano

tylko nie pytaj w administracji bo naślą na Ciebie inspektora budowlanego, a jak kiedyś coś się wydarzy z innego zupełnie powodu to zapukają do Pereza jako pierwszego ;)

Opublikowano
Najbezpieczniej jest spytać w spółdzielni. Ja tak zrobiłem blok z lat 90-tych, mieszkanie na parterze powiedziano mi że moja 300 litrowa "wanna" spokojnie może stanąć

ja byłem osobiście i pytałem pana od spraw technicznych bloku. Odpowiedź pozytywna.

Więc dziwię się, że tak Ci odpowiedzieli. Na Twoim miejscu zrobiłbym tak jak radzi Ci teraz

w obecnej sytuacji napisał bym do administracji pytanie o to na jakiej podstawie zabraniają ci stawiać akwarium? czy posiadają do wglądu opinię jakiegoś rzeczoznawcy, albo wyliczenia fachowców i czy jak będziesz chciał w domu postawić duży regał pełen książek, to czy też będziesz musiał się o to zapytać?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam tez mam plan teraz postawić akwa troszke wieksze myslałem nad 500 L potem pomyślałem czemu nie 720 mała rożnica w cenie,ukłon w stronę pana wieczorka bo chyba u niego zamówie.

Tylko troszke sie boje,to sporo wazyć bedzie, na szczescie mieszkam na parterze w bloku 4 pietrowym.Jakby co zaleje tylko siebie,ale wole o tym nie mysleć.Przed postawieniem planuje mały remont pokoju wymiana paneli malowanie itd i właśnie jeżeli chodzi o panele czy one wytrzymaja taki ciężar?nie powgniataja sie?chce to postawic na stelażu wkurzył bym sie jakby zalało cały pokój i nowe panele może pozostac przy 500 chociaz to niewielka różnica.Doradzcie cos wiem ze po jakims czasie akwa sie kurczy,ale moj strach jest wielki,a wiecie jak w blokach podłogi niezbyt rowne są

Opublikowano

Stawiaj większe. Ja żałuję, że nie postawiłem głębszych zbiorników.

Skoro jesteś przed remontem, to może w miejscu gdzie będzie stał zbiornik, połóż płytki zamiast paneli. Stelaż z nóżkami lub wylewka samopoziomująca.

Opublikowano

mam 500l w bloku na drugim piętrze,waga z szafką ok.750 kg,nikogo nie pytałem o pozwolenie,stoi na deskach barlineckich i jest ok.teraz postawiłbym 800l.