Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

halo halo:p

mam 3 welonki:p czy moge ich uzyc jako starterow?znalazlem jakis temat z 2008 roku gdzie kolega wrzucal takie rybki do akwa...ale jego historia sie urwala..:P i nie wiem co dalej bylo:)

Opublikowano

Witam

Dzisiejsze wyniki testow:

NO3- 25mg/l

NO2- 0

GH- >14 d

KH- 10 d

pH- 8

co o tym myslicie?Cykl sie zamknal?

Doupilem glowice At-201 jako wewnetrzny...ale nie widze aby to dobrze zbieralo jakies smieci..moze gabka za duza?

Opublikowano

Problemem nie jest gąbka ale za słaba głowica. Do 200l musiał byś takie 4 wstawić żeby coś zebrały. Ona ma tylko przepływ 500l/h, a ty potrzebujesz conajmniej 1500, 2000l/h. At-203 dała by radę.

Opublikowano

Z tym AT-203 to przesadziłeś,do takiego baniaka wystarczy głowica o przepływie 1200l/h a przy dużej ilości kamieni dodatkowo wspomagana cyrkulatorem.

Opublikowano

radziłbym zakupić jednak at 203 przy takim układzie kamieni niestety odchody będą zalegać zawsze można przytłumić przepływ

Opublikowano

kurde:/ teraz to mi nie wymienia juz tej glowicy...a mowili w zoologicznym ze wystarczy taka:/

Zreszta w niedziele powinienem miec juz rybki to wtedy zobacze czy bedzie konieczny ten cyrkulator..bo tak teoretyzowac to mozna w nieskonczonosc:)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam po trzech miesiacach:)

Akwarium ladnie sie 'rozrasta':) Filtracja jak najbardziej wystarczajaca.

Według tego co wyczytalem na forum w Waszych wypowiedziach obsade mam troche zawyzona..ale przynajmniej rybki sa przez to żwawe i ciagle sie ruszaja przez co akwa jest kolorowe:) Jak podrosna bede najwyzej zmniejszal obsade:)

Jak na razie, przed redukcja:

1+3 p. elongatus mphanga

1+3 maingano

1+4 red-red

2 maluchy labidochromis caeruleus od kolegi bo nie mial co z nimi zrobic, wiec je wychowuje:)