Skocz do zawartości

JBL Solar Marin Day T8 i co do tego

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja się dołączę do pytania która świetlówka będzie lepsza jako jedyna w akwarium 58W, JBL Marin Day czy Marin blue. Dodam że w akwarium mam białe skały i piasek i zależy mi na niebieskim świetle ale czy jedna Marin blue 58W w akwa 180x50x60 wys. nie będzie zbyt ciemna? Ma ktoś może fotki baniaków oświetlanych tymi świetlówkami osobno? Obecnie mam jedną Philips Aquarelle 58W i jest wystarczająco jasno.

Opublikowano

Może przemyśl jeszcze temat. Świetlówka typu "blue" jako jedyna w zbiorniku nie jest najlepszym rozwiązaniem. Będzie "trupi" kolor a i ryby nie pokażą swoich naturalnych kolorów, szczególnie te w kolorze żółtym/pomarańczowym.

Spróbuj z Marin Day. Ma bardzo ładną barwę lekko wpadającą w błękit, szczególnie świetlówka T8.

Opublikowano
Lub z Power Glo, dopiero po dodaniu tej świetlówki ujrzałem prawdziwą barwę ryb.
Tylko, że kolega chce mieć trochę niebieskiego a T8 PowerGlo świeci lekko na różowo.
Opublikowano
Miałem na myśli żeby dodał power glo do tej marine glo ale kolega znowu chce mieć tylko jedną świetlówkę.

pisałem że świetlówka jest jedna i jedna pozostanie.

Co do marine blue to już ją sobie darowałem bo rzeczywiście bedzie zbyt ciemno a mam sporo ryb żółtych i pomarańczowych i głupioby wyglądały. Ma ktoś fotke akwarium z JBL Marine Day T8?