Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pewien problem z saulosi nie wiem czy panikuje czy naprawdę im cos jest . Od wczoraj posiadam akwa 240 l , filtr tera tec 700 wczoraj akwarium zostało przyszykowane i zalane surową woda akwa jest zupełnie świeże nalałam uzdatniacza poczekałam cały dzień włączyłam filtr i na wieczór wpuściłam ryby, pływały spokojnie po całym akwa a dzisiaj tylko siedzą na dnie i nie jedzą co im może być to ze je wpuściłam do świeżego akwa to błąd ale nie miałam wyjścia

:cry::(:cry:

ps. woda jest jeszcze lekko mętna tak jak by pływały w niej miliony drobinek

Opublikowano

Ph w normie 7,7 reszte testów musze kupic temperatura wody 27 stopni kamienie typu makaron i skamieniałe drzewa oraz zwykłe wapienie ,piasek akwarystyczny zmieszany z drobnym żwirkiem ( nie miałam gdzie ryb odstawic zeby akwa dojrzało wiem że tak sie nie robie, prosze o wyrozumiałość dopiero raczkuję w malawi )

Opublikowano

Gdzie wczesniej trzymalaś te saulosi?Jeśli w mniejszym akwa to wodę się przelewa do nowego akwa ,dolewa świeżej wody,podłącza filtry i niema takich cyrków....

Opublikowano
Ups :( Koniecznie kup i wlej nitrivec sery lub podobny zawierający bakterie nitryfikacyjne oraz testy i koniecznie poczytaj o cyklu azotowym. viewtopic.php?f=55&t=4181

A co zrobiłaś ze starymi filtrami?

ale amoniak w nowym akwa??? to jest przez nowy filtr ???